Winter

De STG van de Ferwerter Iisclub biedt lessen aan voor iedere leeftijd en voor ieder niveau in de Elfstedenhal Leeuwarden.

Jeugd 30×60 meter baan

Vanaf ongeveer 6 jaar kunnen kinderen schaatslessen volgen op zaterdagmiddag op de 30×60 meter baan (zie schema). Afhankelijk van hun niveau worden de kinderen in een groep ingedeeld. Gedurende het seizoen wordt regelmatig gekeken of een kind in een “hogere” groep terecht kan komen. Spelenderwijs krijgen de kinderen de techniek van het schaatsen onder de knie. Op de 30×60 meter baan leren de kinderen recht op de schaatsen te glijden, over te stappen, in de schaatshouding te zitten etc. Wanneer een kind de overstap naar de 400 meter baan kan maken, zal dat in overleg met de ouder geschieden.

Wij adviseren om eerst op easygliders of houtjes te beginnen en bij voorkeur in overleg met de trainer over te stappen op noren. De trainer kan ook advies geven bij de eventuele aanschaf van het soort noren. Het schaatsen op scherpe ijzers is een pré. Dit komt de techniek ten goede.

Jeugd + volwassenen 400 meter baan

Op de buitenbaan schaatst de jeugd die al een goede bocht kunnen schaatsen, redelijk recht op de schaatsen staan en al wat snelheid op het rechte stuk kunnen maken. Ook is er voor de jeugd de mogelijkheid om vaker dan 1x in de week te trainen. Bij vragen kunt u terecht bij Douwe Brouwer of Klaas Elting.

Tevens is er aandacht voor de ‘talentvolle jeugd’. Zij kunnen op verschillende avonden trainen in de Elfstedenhal, en trainen dan in dezelfde groep op zaterdag. Volwassenen kunnen ook bij ons terecht, zowel voor het leren van het schaatsen, (denk aan bochttechniek, recht op de schaatsen glijden en het aanleren van de schaatshouding), maar ook als het voor het ‘lekker een uurtje rondjes rijden’ is. Er is altijd aandacht voor verbetering van de techniek.

De volwassenen kunnen maandags of zaterdags schaatsen. Deze tijd valt samen met het tweede uur van de 30×60 meter baan. Dus als u een kind heeft wat het tweede uur op de 30×60 meter baan schaatst, kunt u zelf training volgen op de 400m baan. Lekker efficiënt. Voor de volwassenen is er plaats voor beginners tot gevorderden, voor elke niveau is er een groep beschikbaar.

Wilt u vaker dan één keer in de week trainen dan is dat ook mogelijk. Op de woensdagavond is er bijvoorbeeld een Marathon uur (1,5 uur training).

Binnen de Ferwerter iisclub vinden we het belangrijk dat er goed les wordt gegeven. Onze trainers zijn hiervoor gediplomeerd. Ook zijn er elk jaar weer stagiaires actief, die onder begeleiding van een gediplomeerde trainer meehelpen. Bent u geïnteresseerd, dan vindt u onder het kopje lidmaatschap nadere informatie.

Proefles

Aanmelden proeflessen

Wil je eerst eens zelf ervaren hoe leuk het is om te schaatsen bij de Ferwerter IIsclub? Meld je dan aan voor een gratis proefles. Vul het onderstaande formulier in. Dan maken wij daarna een afspraak met je.
  • MM slash DD slash JJJJ
  • Als er al een familielid lid is, dan kunt u zijn of haar naam en lidmaatschapsnummer invullen. Uiteraard kunt u hier ook een andere aanvulling kwijt.