Wedstrijdinformatie 2020/2021

Wil je het komende seizoen wedstrijden gaan schaatsen? Dat vinden wij een geweldig idee! Hieronder vind je daarover de nodige informatie. Heb je na het lezen van deze informatie toch nog vragen? Stel ze dan gerust aan je trainer of stuur een mail naar tc@ferwerteriisclub.nl. Wij helpen je graag op weg naar een mooie tijd!

Je eerste wedstrijd
Iets voor het eerst doen is altijd spannend. Dat begrijpen wij als club heel goed. Dus wil je voor het eerst een wedstrijd gaan rijden, vertel dit dan aan je trainer. Deze zorgt er dan voor dat er vanuit de Technische Commissie iemand met jou of je ouders contact opneemt om je alles te vertellen over wedstrijdschaatsen. Dan hoef je je alleen maar te concentreren op het schaatsen tijdens jouw eerste wedstrijd. Als club zorgen wij er sowieso voor dat er zo vaak mogelijk een coach aanwezig is tijdens wedstrijden. Niets is zo fijn als een steun en toeverlaat, die je net iets sneller laat schaatsen dan je vooraf had verwacht.

Aanvragen licentie
Voor het rijden van langebaanwedstrijden heb je een wedstrijdlicentie nodig. Deze wedstrijdlicentie kun je aanvragen bij de KNSB via deze link. Je maakt daar jouw persoonlijk account aan. Als je al een licentie hebt voor skeeleren, shorttrack of marathonschaatsen, dan hoef je geen nieuwe licentie aan te vragen. Je kunt dan je huidige licentie uitbreiden via Mijn KNSB.

Wedstrijdlicentie (365 dagen geldig)
t/m 12 jaar€ 11,00
13 t/m 18 jaar€ 24,80
ouder dan 18 jaar€ 41,30
Wedstrijddaglicentie (1 dag geldig) 
tot 18 jaar€ 5,00
18 jaar en ouder€ 7,50


Inschrijven voor wedstrijden
Nadat je een licentie hebt aangevraagd kun je je inschrijven voor wedstrijden. Klik hier voor het overzicht van de wedstrijden. Via deze link kun je je digitaal inschrijven.