Skeeleren

Heb je het afgelopen seizoen heerlijk geschaatst op de ijsbaan en wil je dat voortzetten op wielen? Dan is de skeelertraining* geschikt voor jou. Van klein tot groot, iedereen is welkom op de skeelertraining.

De eerste training is op maandag …. mei. Van half 7 tot half 8 zijn de skeelerlessen voor de pupillen. Van half 8 tot half 9 trainen dan de junioren en de senioren. Alle trainingen vinden plaats op de skeelerbaan in Ferwert, deze ligt naast de sporthal.

De skeelertraining bestaat uit 10 lessen. Voor de zomervakantie ben je dan klaar met de skeelerlessen, zodat je in de zomervakantie lekker zelf kunt skeeleren en misschien wil je zelfs wel meedoen aan de Bartlehiem Skeelertocht in augustus.

De kosten voor 10 lessen bedragen € 20.00.

Let op: een helm is verplicht!

Je kunt je opgeven via tc@ferwerteriisclub.nl

*De skeelerlessen/training gaan alleen door bij droog weer. Dus houdt onze website in de gaten.

Maandagavond Skeeleren – verslag zomer 2018

Wat was het maandags gezellig druk op de skeelerbaan van Ferwert. Maandag 7 mei stonden 40 kinderen klaar voor de eerste skeelerles. Tijdens deze les zijn de kinderen verdeeld in 3 groepen. Brenda en Danique hebben zich ontfermd over de kleintjes. Arjan en Klaas hebben de kinderen die al wat konden skeeleren les gegeven. Omdat Brenda zwanger was, zijn de lessen van de kleintjes halverwege overgenomen door Thiadlinde.

De 10 skeelerlessen werden ingevuld met onder andere techniektraining, snelheid en vaak afgesloten met een spelletje. Aan het einde van het skeelerseizoen waren er de proefjes en hebben de kinderen het bijbehorende diploma ontvangen. De kinderen zijn goed vooruit gegaan met skeeleren. We hopen al deze kinderen op de ijsbaan te mogen begroeten.

Na de pupillen was het tijd voor de jeugd. 15 Jongeren (en wat ouderen) hadden onder begeleiding van Riemke en Klaas een uur training. Tijdens dit uur werd er vooral aan de snelheid en de conditie gewerkt. Helaas is niet iedereen ongeschonden gebleven en zijn er de nodige pleisters geplakt.

We kijken met grote tevredenheid terug op deze maandagavonden: veel kinderen en jongeren, veel enthousiasme en gezelligheid en schitterend weer.

Skeelerbaan Ferwert

Hegebeintumerdyk 16a 9172 GP Ferwert