Regina Groustra

Hallo! Ik ben Regina Groustra en ik ben 20 jaar oud. Ik ben opgegroeid in Dronryp en woon sinds kort in Leeuwarden. Ik geloof dat ik op mijn zesde ben begonnen met schaatsen, net als mijn zus en broertje. Mijn vader schaatste altijd al en hij heeft deze hobby aan ons doorgegeven. Ik heb jaren in Leeuwarden geschaatst en toen ik 11 jaar oud was heb ik twee seizoenen in Thialf getraind. Daarna ben ik weer naar Leeuwarden teruggegaan.

Sinds het bestaan van de Elfstedenhal heb ik twee keer per week getraind, namelijk op dinsdag- en zaterdagavond. Dit beviel mij goed, omdat ik merkte dat ik steeds een beetje beter werd en met één training per week merkte ik dat niet echt. Dit seizoen ga ik echter weer terug naar één training per week, omdat ik het redelijk druk heb met school en werk.

Naast schaatsen doe ik aan dansen. Ik heb altijd gedanst bij gymnastiekvereniging DOS Dronryp en dit jaar ben ik van plan om mij aan te melden bij The Factory te Leeuwarden.

Wat ik het allerleukst vind aan de Ferwerter IIsclub is het groepsgevoel, dat vooral naar boven komt tijdens de trainingskampen in september. Helaas kon deze dit jaar niet doorgaan. Wat ik ook erg leuk vond was toen ik samen met Marrit, Margriet en Hendrika de marathon reed als zijnde “Klaas syn mokkels”. Ik hoop nog vele jaren bij de Ferwerter IIsclub te kunnen schaatsen, want ik vind de trainers en de leden erg gezellig!

Groetjes van Regina Groustra

Ik geef de pen door aan mijn favoriete invaltrainer en stapmaat: Kars Eekema