Leden

De STG van de Ferwerter Iisclub biedt lessen aan voor iedere leeftijd en voor ieder niveau.

De lessen zijn voor de kinderen vanaf ongeveer 6 jaar op zaterdagmiddag in de Leeuwarder IJshal. We gebruiken de binnenbaan van 16.45-19.00 voor 5 groepen per uur. Beginnend bij de kinderen die echt voor het eerst op schaatsen staan en vervolgens groepen, ingedeeld op niveau. Inmiddels is in september 2015 de nieuwe Elfstedenhal geopend en beschikken we over een 400 meter baan waar we gezamenlijk met andere ijsverenigingen aan verschillende groepen les geven. Op deze buitenbaan schaatsen de kinderen die al een goede bocht kunnen schaatsen. Dit wordt het tweede uur op dezelfde manier opgebouwd. Ook schaatsen deze twee uren de meer gevorderde rijders. Voor iedere schaatser is er dus een passende groep.

Volwassenen kunnen ook bij ons terecht, zowel voor het leren van het schaatsen als voor het ‘lekker een uurtje rondjes rijden’, maar altijd is er aandacht voor verbetering van de techniek.

De volwassenen schaatsen zaterdags ook van 17.45-19:00 en op maandag tussen 18.55-19.55 uur. Ook voor hen zijn er meerdere groepen, ingedeeld op snelheid en niveau. Ook voor de volwassenen is er plaats voor beginners tot gevorderden.

Ook is er aandacht voor de ‘talentvolle jeugd’. Zij kunnen op verschillende avonden trainen in de Elfstedenhal en trainen dan in dezelfde groep op zaterdag. Ook hier zijn trainers van de Ferwerter Iisclub aanwezig die de trainingen voor de leden verzorgen.

Op woensdag trainen dan de pupillen (t/m 12 jaar), daarna de B/C-junioren (13 t/m 16 jaar) en als laatste de marathongroep. Op dinsdag/donderdag dan nog de seniorengroep (17 jaar en ouder). Deze leden schaatsen regelmatig wedstrijden en marathons.