Kars Eekema

Mijn naam is Kars Eekema, ik ben 22 jaar jong en momenteel woonachtig in het verre Oosten (Enschede). In mijn nog jongere jaren heb ik van mijn 12e tot mijn 17e bij de Ferwerter IIsclub geschaatst. Gedurende de eerste periode bij de club was ik ervan overtuigd dat ik de nieuwe Sven Kramer ging worden. Echter na een aantal jaar hard trainen, kwam ik tot het inzicht dat ik daar niet genoeg talent voor had. Illusie armer, maar zeker een ervaring rijker!

Om dan toch mijn opgedane kennis en kunde te delen, ben ik gaan lesgeven bij de club. Dit begon eerst in het assisteren van andere trainers in de oude ijshal van Leeuwarden. Maar na een jaar assisteren, mocht ik zelf voor de groep staan. Ik heb dit van mijn 16e tot mijn 20e met erg veel plezier gedaan en genoot vooral van de rijders/rijdsters die elke training weer met een glimlach van het ijs afstapten!

In het jaar dat ik 21 werd, ben ik gestopt met training geven. Ik had namelijk een nieuwe passie gevonden: wielrennen. Na een jaar veel wedstrijden te hebben gereden bij de amateurs, kreeg ik een aanbieding om in een belofteploeg te gaan rijden. Helaas deed een chronische blessure, maar vooral een gebrek aan plezier, mij hierin de das om.

Momenteel ben ik werkzaam als Management Trainee bij Bleckmann Logistics in Enschede. Bleckmann Logistics is een groot logistiek dienstverlener binnen de fashion & lifestyle segmenten met klanten als Superdry en Gymshark. Daarnaast doe ik ongeveer 3x per week aan crossfit/fitness en probeer daarin zoveel mogelijk te focussen op het verbeteren van functionele bewegingen. Ook hardlopen, zwemmen en fietsen komen elke week wel een keer voorbij, mits de drukte het toelaat.

De afgelopen 2 jaar heb ik het schaatsen toch meer gemist dan ik dacht, dus zal ik komend seizoen op de zaterdagavond weer bij de Ferwerter IIsclub komen trainen. Ik hoop jullie daar allen te zien en er weer een mooi en gezellig schaatsseizoen van te maken! 

Kars 

Hierbij geef ik de pen door aan Jente Sybrandi.