Fietsen

De woensdagavond is voor de fietsers, om 7 uur beginnen de fietstrainingen* bij de Gemeentewerf in Ferwert.

Lijk het je leuk om in groepsverband te fietsen, meld je dan aan. Tijdritten, duurtrainingen, snelheid: alles komt voorbij tijdens de fietstrainingen. De Willem Jansma Tijdrit is de traditionele afsluiting van het fietsseizoen.

De kosten bedragen € 20.00 (voor gehele seizoen).

Je kunt je opgeven via tc@ferwerteriisclub.nl

*afhankelijk van de weersomstandigheden kan er besloten worden de lessen te annuleren. Hou daarom bij twijfel onze website in de gaten.

Woensdagavond Fietstraining – verslag zomer 2017

Op woensdagavond klokslag 19:00 uur vertrekken we voor de fietstraining. Een enthousiast ploegje race fietsers van 8 tot 16 man/vrouw komen de hele zomer elke woensdagavond voor een leuke bikkel training om net wat meer te doen. Na een ronde in fietsen worden er groepjes gemaakt die met elkaar diverse oefeningen fietsen. Dit varieert van interval, kracht, duur tot koppelkoers en tempo werk. Meestal wordt de terp van Hogebeintum niet vergeten en jagen we daar 5 keer overheen.
Twee keer is er een trainingstijdrit geweest om de vorderingen te meten. Dit varieert van 32 km per uur tot een hoogste gemiddelde van boven de 40 km per uur. De resultaten waren goed en de vorderingen behoorlijk, dat bied mogelijkheden op een hoge klassering in de Willem Jansma bokaal tijdrit. Deze wordt gehouden op woensdagavond 13 september. De start is 18:30 uur. De afstand is 18 km voor de senioren en 9 km voor de jeugd. Ik ben benieuwt wie daar met de prijzen naar huis
gaat!

Douwe Brouwer

Schema’s

Locatie fietstraining

Kleasterwei 41 9172 GN Ferwert