Droogtrainen

Van droogtrainen word je sterk.

In de zomer kun je een extra stap zetten met trainingen speciaal gericht op rompstabiliteit, kracht, benen en billen. Door het uitvoeren van schaatsoefeningen als onderdeel van een looptraining verbeter je de rompstabiliteit, kracht, schaatstechniek, balans en coördinatie. Door op deze onderdelen te trainen verklein je de kans op blessures en neemt de conditie toe.

Al deze punten komen op de vrijdagavond aan bod, tijdens het droogtrainen*. De eerste training is vrijdag 16 april 2021. We starten om 19.00 uur uur op de skeelerbaan in Ferwert. Maar om deze training nog meer uitdagend te maken, kan het maar zo zijn dat de training verplaatst wordt naar de zeedijk of de terp van Hegebeintum.

Ook de kosten van droogtrainen bedragen €30.00 (voor gehele seizoen). In 2021 trainen de leden van onze club gratis. Alleen leden t/m 26 jaar kunnen meedoen in verband met de huidige beperkingen door de coronamaatregelen.

Je kunt je opgeven via deze link. Vul daar je gegevens in en vink aan welke trainingen je wil volgen.

*afhankelijk van de weersomstandigheden kan er besloten worden de lessen te annuleren. Hou daarom bij twijfel onze website in de gaten.

Vrijdagavond Droogtraining – verslag zomer 2017

Met de skeelertrainingen hebben we het droog gehouden, met de ‘droog’trainingen helaas niet. Een paar keer was het ‘nat’trainen. De training van de pupillen begon om 18.30. Zij zijn 10 weken bezig geweest met het oefenen van de schaatstechniek, maar ook met conditie-, coördinatie- en sprinttraining. Een aantal weken hebben we afgesloten met een potje voetbal, waarbij we de voetbaltalenten van onze schaatsers konden bewonderen.
De junioren en ouder zijn natuurlijk ook fanatiek bezig geweest afgelopen zomer. De training begon om 19.00 en de duur van de training hing af van het programma. Soms waren ze na een uur klaar, maar er zijn ook trainingen geweest die 1,5 uur in beslag namen. Ook hier werd er aan de conditie, coördinatie en snelheid gewerkt. Tevens werden er krachtcomponenten verwerkt in de training.

Groet, Petra

Locatie droogtraining

Hegebeintumerdyk 16a 9172 GP Ferwert