Baanregels in coronatijd

Om de Elfstedenhal voor schaatsers, trainers en begeleiders zo veilig mogelijk te maken zijn er maatregelen getroffen. Hieronder vind je de baanregels. Lees deze aandachtig door, voordat je voor de eerste training naar de Elfstedenhal komt. Dan word je niet naar verrast!

De Baancommissie heeft voor de schaatsende leden van alle verenigingen regels(klik hier voor alle regels) opgesteld. Zorg ook dat je je daaraan houdt. Wanneer er overtredingen worden vastgesteld, dan kan dat gevolgen hebben voor de trainingen. Hieronder vind je de belangrijkste:

 1. Je blijft thuis als jij of je directe familie of je contacten ziekteverschijnselen  hebben.
 2. Buiten ‘t ijs moeten we de 1.5 meter afstand bewaren.
 3. Nieuwe looplijnen, 1 richtingsverkeer dus niet teruglopen.
 4. Er komen 2 bruggen over het ijs. Brug na de ingang om op t middenterrein te komen en de brug bij de start van de 500m om t middenterrein te verlaten naar de nieuwe uitgang door de nooddeur vlak daarachter.
 5. We gaan opbinden en opstappen vanaf t middenterrein.
 6. Gevolg: we gaan uitrijden op de binnenbaan, de snelsten op de buitenbaan.
 7. Thuis of op ’t werk omkleden. Kleedkamers en douches zijn dicht.
 8. Inlopen mag langs de baan (1.5 meter afstand) en 1 richting , dus niet halverwege teruglopen.
 9. Begeleiders van de pupillen op de binnenbaan: Geen verplichting maar beperk dit zoveel mogelijk. Degene die niet in bezit is van een begeleiderspas, mag de ijshal niet betreden.
 10. Begeleiders langs de buitenbaan zijn verplicht om vanwege ‘t 1 richtingsverkeer de hele baan om te lopen.
 11. I.v.m. registratie hebben diegene die hun pas vergeten zijn geen toegang tot het ijs van de IJshal.
 12. Men kan op het middenterrein koffie of i.d. kopen, ook de kantine is na aanmelding beperkt open.
 13.  Wedstrijden mogen en gaan we organiseren. De inschrijving hiervoor is volgens de zelfde procedure echter die wordt op de donderdagavond voorafgaande aan de wedstrijd gesloten.
 14. Kom niet op laatste moment naar de training, voorkom opstoppingen.
 15. Mocht de IJshal vanwege het Coronavirus tijdelijk sluiten, dan krijg je dat gedeelte van je abonnementsgeld terug.

  BELANGRIJK: Begeleiderspas

  LET OP! Alleen kinderen geboren na 1-7-2007 mogen een begeleider meenemen. Per gezin kan maximaal één persoon een begeleiderspas aanvragen(zie E-mail over coronamaatregelen en begeleiderspassen (1) van de Baancommissie Leeuwarden). 

  Om als begeleider mee te gaan in de ijshal, is het noodzakelijk dat je een begeleiderspas hebt. Via het onderstaande formulier kun je de begeleiderspas aanvragen. Nieuwe passen kun je op donderdag 24 en vrijdag 25 september tussen 09.00 en 16.00 uur ophalen bij de balie van de Elfstedenhal. Zorg er wel voor dat je een bedrag van € 5,00 bij je hebt of je pinpas. Alleen dan krijg je de begeleiderspas mee. Als je al een begeleiderspas hebt, dan kun je deze met het onderstaande formulier gratis activeren voor dit schaatsseizoen. Je hoeft dan uiteraard geen nieuwe pas aan te vragen en niet vooraf naar de Elfstedenhal te komen.

  Begeleiderspas

  Met dit formulier kun je een nieuwe begeleiderspas aanvragen of een begeleiderspas voor het nieuwe seizoen opnieuw activeren.
   LET OP! Alleen kinderen geboren na 1-7-2007 mogen een begeleider meenemen. Per gezin kan maximaal één persoon een begeleiderspas aanvragen. Voor een begeleiderspas betaal je een borgsom van € 5,00. Dit bedrag reken je af bij het afhalen van de pas bij de balie van de Elfstedenhal.
  • Vul dit nummer in, als je al een pas hebt. Alleen dan kunnen wij de pas activeren.