“Onze Marijke” wereldkampioen mass start

Natuurlijk wisten wij binnen de Ferwerter Iisclub al heel lang dat Marijke Groenewoud een topper is. Ze heeft al heel wat prijzen in de wacht gesleept, zowel op het ijs als op het asfalt van de skeelerbaan. Maar sinds vandaag kan de schaatswereld niet meer om Marijke heen.

In een door de coronamaatregelen leeg Thialf, maar met veel schaatsfans voor de buis, pakte Marijke Groenewoud vanmiddag de wereldtitel op de mass start. In de halve finale liet ze met haar eindsprint zien dat haar concurrenten rekening met haar moesten houden. In de finale dacht iedereen dat Marijke de sprint zou aantrekken voor Ireen Schouten. Maar tot haar verbazing wist niemand haar te passeren voor de eindstreep. En dan ben je opeens zomaar wereldkampioen.

De Whatsapp-groep binnen het bestuur van de Ferwerter Iisclub ontplofte van enthousiasme. Niet in de minste plaats door een hele trotse Douwe Brouwer. Zo zie je maar dat een teleurstellend schaatsseizoen met een paar dagen natuurijs en deze prestatie van Marijke ineens legendarisch wordt. En dat te bedenken dat er volgend jaar nog ergens een wedstrijdje is in Beijing.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.