Nog even wachten op natuurijs!

De vrijwilligers van de natuurijsafdeling van de Ferwerter Iisclub zijn druk bezig met de voorbereidingen om de natuurijsbaan te openen. Alles loopt op rolletjes. De enige factor waar ze geen invloed op hebben, is de temperatuur.

Tijdens de laatste meting van vanmorgen was het ijs bijna 4 centimeter dik. Dat gaat al de goede kant uit. Maar voor een stevige en veilige ijsvloer moet er nog een paar centimeter ijs bij. Zodra het ijs sterk genoeg is, dan laten we dat weten via de website. En wat zullen we dan gaan genieten!

Door de coronamaatregelen zal het op de ijsbaan wel anders zijn dan normaal. Het mag niet te druk worden en schaatsers van 18 jaar en ouder mogen maximaal met twee personen bij elkaar rijden met een onderlinge afstand van anderhalve meter. Ook is de kantine gesloten. Voor koek en zopie kunnen de schaatsers buiten terecht. Zorg ook buiten het ijs voor voldoende onderlinge afstand!

1 reactie

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.