Turboclubwedstrijd met turbotijden

Een clubwedstrijd afwerken in ruim een halfuur. Het is een ongekende recordtijd voor de Ferwerter Iisclub. Maar dit jaar is alles anders.

Vandaag geen marathons, geen familie langs de baan en ook geen ouder-kind-duels. Nee, de 11Stedenhal is vandaag het domein van de schaatsers en de juryleden. Verder blijft de hal voor iedereen gesloten.

Dus vandaag ook geen sfeerreportage in wooord en beeld vanaf het middenterrein. Maar gelukkig is daar het team van Project Outlife. Zij brengen met twee camera’s de wedstrijd mooi in beeld, waardoor het thuisfront toch kan meegenieten. Bovendien kunnen alle deelnemers trots zeggen dat al eens voor de camera’s hebben geschaatst.

De schaatsers passen zich duidelijk aan aan het tempo van de wedstrijd. Ze rijden turbotijden. Gebrek aan wedstrijdritme en minder trainen dan normaal hebben geen invloed op de prestaties. Sterker nog, er sneuvelen heel veel PR’s. Die PR’s gaan weliswasr niet officieel in de boeken, maar de tijden zijn wel gereden.

Naast de PR’s sneuvelt helaas in de laatste fase van de wedstrijd ook de tijdwaarneming op de finish. Een van de deelnemers valt, glijdt over de finish en stoot als een levende curlingsteen het blauwe blok weg. Ook dat kan gebeuren tijdens een wedstrijd. Gelukkig lost de jury dit snel op met een paar oranje hoedjes op het ijs en worden de resterende ritten met de hand geklokt.

Al met al hebben ruim dertig schaatsers van de Ferwerter Iisclub een prima avondje gehad en weer eens het wedstrijdgevoel kunnen beleven. We hopen dat we snel weer eens een “echte” clubwedstrijd kunnen organiseren. Maar ja, het is 2020. Laten we blij zijn dat het in ieder geval zo wel kan!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.