Update trainingen

We kunnen weer lekker schaatsen in de 11Stedenhal. Dat had natuurlijk de nodige voeten in aarde om aan alle strenge coronaregels te voldoen. Op dit moment loopt bijna alles op rolletjes. We willen nog even wat puntjes op de i zetten.

Aanpassing trainingstijden binnenbaan ijshal op zaterdagmiddag
Je zult het zaterdagmiddag ongetwijfeld hebben gemerkt. Bij de wisseling van de trainingen verlieten 110 schaatsers het middenterrein van de ijshal  betraden steeds 110 schaatser en trainer via de ingang en de brug het middenterrein. Dit leverde naar mening van de Baancommissie Elfstedenhal te veel drukte en stremmingen op. Daarom is besloten om de trainingen op de binnenbaan in de ijshal een kwartier later te laten beginnen. Dit levert minder drukte op en dat zorgt ook voor meer rust bij onze jongste schaatsertjes. Zij kunnen dan rustig met zijn 30’en onder begeleiding van de trainers/veterstrikkers naar de bankjes om de schaatsen onder te binden.
 

Oude trainingstijdNieuwe trainingstijdUiterlijk aanwezig om
14.00 uur -15.00 uur14.15 uur – 15.15 uur14.00 uur
15.30 uur – 16.30 uur15.45 uur – 16.45 uur15.30 uur
17.00 uur – 18.00 uur17.15 uur – 18.15 uur17.00 uur

Deze wijziging geldt niet voor de schaatser die in de Blauwe Hal trainen. Die tijden blijven ongewijzigd.

Aan ouders van de jeugdschaatsers vragen we: parkeer op een parkeerplaats en laat daar je kind eruit of erin. Dit voorkomt opstoppingen en te veel ouders bij de ingang van de IJshal.

Vanuit de Baancommissie:
Trainingen Junioren A en ouder. Geef je op!

De baancommissie is blij dat er zoveel leden(325) zich hebben opgegeven via schaatsen.nl om een uur in de week te kunnen schaatsen. Op het uur waarvoor je je hebt opgegeven kan je elke week schaatsen tot zolang de beperkte maatregelen i.v.m. het Coronavirus van kracht zijn.

Nog niet ingeschreven? Doe dat alsnog!
Er is nog plaats op sommige uren. De directie van de IJshal en ook wij verwachten niet dat de maatregelen gaan versoepelen tot eind van dit jaar en misschien wel het hele schaatsseizoen.
Dus aarzel je nog of lukt het niet met inschrijven, omdat je relatienummer gerelateerd is aan bijv. een skeelerclub? Vraag hulp aan een van je bestuursleden of anders via voorzitter@baancommissieelfstedenhal.nl Graag willen we  weten vóór zondag wie zich alsnog inschrijft via https://inschrijven.schaatsen.nl/#/wedstrijden

Iedereen krijgt de kans om te schaatsen
Omdat ieder lid van de clubs van de baancommissie kan schaatsen is er op dit moment besloten om geen restitutie te geven voor het 1e abonnement.  We geven iedereen de kans om minimaal een uur te schaatsen. Daarna overwegen we om de niet opgevulde uren open te zetten voor rijders met een 2e abonnement. De uren die dan nog overblijven, gaan terug naar de IJsbaan, zodat het ijs er niet ongebruikt ligt. Samen met de IJshal proberen we deze moeilijke periode door te komen zodat we dit jaar maar ook volgend jaar weer kunnen schaatsen.

Gebruik je verstand bij coronagerelateerde klachten
Iedereen schaatst op eigen risico deze periode. Mocht het zo zijn dat je in afwachting bent van een Covid-19 test door klachten of ben je positief getest, dan is het belangrijk om dit zo snel mogelijk door te geven aan de Corona-Coördinator van de Baancommissie (  Henk Hoekstra tel. 06 30160202  of h.a.hoekstra@gmail.com ), zodat hij de deelnemers aan dat betreffende uur kan waarschuwen.

Procedure voor schaatsers 18 jaar en ouder.

  • Je volgt als allereerste het protocol van de IJshal en de Baancommissie ( zie website)
  • Heb je klachten, dan blijf je thuis.
  • Je bent 15 minuten voor aanvang van je schaats-uur aanwezig bij de IJshal.
  • Je haalt aan de balie ( houd afstand van elkaar ) je toegangskaartje. De baliemedewerker vinkt je naam af op de lijst die ze van de baancommissie heeft gekregen, waarop de namen staan van diegene die op dat uur schaatsen. Dit i.p.v. registratie bij de poortjes.
  • Er is op ieder uur een medewerker van de IJshal aanwezig, die EHBO kan verlenen. Men zorgt ervoor dat diegenen als zodanig herkenbaar is of te bereiken via een portofoon.

Vragen kun je mailen naar: voorzitter@baancommissieelfstedenhal.nl
                                                 secretaris@baancommissieelfstedenhal.nl
 

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.