De eerste wedstrijd in coronatijd: de alles-is anders-show


Ken je dat gevoel dat je vroeger in de dierenwinkel naar het aquarium met vissen stond te kijken? Het liefst zou je erin klimmen en meezwemmen met de vissen. Dat gevoel bekruipt je als je zondag naar je beeldscherm zit te staren. Het is anders dan wanneer je langs de baan staat. Je voelt de kou van de hal niet.

Toch willen we eerst onze enorme waardering uitspreken voor Project OutLIfe voor de fantastische livestream tijdens de Gewestelijke wedstrijden van zondagavond. Want zonder hun inzet zien heel veel supporters helemaal niets van de wedstrijd. En dat in deze tijd, waarin alles anders is. Het lijkt ook wel of de mannen van Poject OutLife echt kunnen toveren. Begint de uitzending eerst alleen met beeld. Na verloop van tijd is er geluid uit de hal en komen zelfs de tijden in beeld. Wat een verwennerij om direct te weten hoe snel de schaatsers hebben gereden!

En sommigen zijn ook echt snel. De eerste nieuwe PR’s staan alweer in de boeken. Sommige schaatsers moeten nog even in vorm komen, maar ook die zullen binnenkort weer op scherp staan. Niet iedereen heeft de afgelopen maanden optimaal kunnen trainen door de coronamaatregelen. Maar met genoeg ijsuren in de benen zal de schaatsvorm best snel terugkeren.

We zien vandaag een hoop bekende gezichten van de Ferwerter IIsclub op de baan. Maar er zijn ook nieuwe Ferwerters, die debuteren tijdens een Gewestelijke wedstrijd. Normaal moedigt het publiek de debutanten extra aan, maar dat kan vandaag helaas niet. Des te knapper dat de debutanten het zo goed doen. Overigens staat er aanstaande zondag 18 oktober een baanwedstrijd op de wedstrijdkalender. Als je nog nooit een wedstrijd hebt gereden, is dat een uitstekende gelegenheid om het eens te proberen. Schrijf je snel in!

Ook om een andere reden hadden we vandaag graag een ijshal vol publiek willen hebben. Douwe Brouwer is vandaag jarig. Ondanks zijn verjaardag is Douwe toch in de ijshal om de wedstrijd te organiseren. Je bent een liefhebber of niet? Douwe we hadden graag voor je gezongen, maar we feliciteren je vanaf deze plek. En we hopen dat je nog veel verjaardagen in de 11Stedenhal mag vieren!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.