Aanvullende coronamaatregelen tijdens trainingen

Maandagavond zijn tijdens de persconferentie de landelijke coronamaatregelen verscherpt. Deze verscherping heeft ook gevolgen voor de Elfstedenhal. Met onmiddellijke ingang is de horeca gesloten in de ijshal. Dit betekent dat er in het complex geen mogelijkheid meer is om iets te drinken en te eten te kopen.

Naast deze maatregel is er ook besloten per 30 september 2020 het aantal niet-schaatsende bezoekers zoveel mogelijk te beperken tijdens de trainingsuren van de schaatsclubs. Dit betekent dat er tijdens de trainingen geen ouders of andere familieleden in de ijshal mogen komen. De enige uitzondering hierop vormen de pupillen, die op de binnenbaan schaatsen(kinderen geboren na 1 juli 2007). Zij mogen maximaal  één ouder(in het bezit van een begeleiderspas) mee, die het kind binnenbrengt naar de omkleedzone van de binnenbaan het middenterrein. Daarna moet de ouder de ijshal direct verlaten.

Op het middenterrein zijn “veterstrikkers” aanwezig, die de kinderen helpen met het onderbinden van de schaatsen. Voor de drie uren op zaterdagmiddag zoeken wij daarvoor nog vrijwilligers voor de taak van “veterstrikkers”. Wil je een steentje bijdragen aan de vereniging in deze lastige tijd? Meld je dan aan via tc@ferwerteriisclub.nl en vermeld in de mail welk uur(7.2,7.3 of 7.4) je wilt helpen met je naam, telefoonnummer en mailadres.

Wij begrijpen heel goed dat deze maatregelen drastisch en bovendien niet leuk zijn. Maar met het beperken van het aantal bezoekers in de ijshal, verkleinen we aanzienlijk de kans op een coronabesmetting. Een besmetting zou betekenen dat de Elfstedenhal tenminste 14 dagen zou moeten sluiten. En dat willen we uiteraard niet! Ons advies voor de komende tijd luidt dan ook om naast de schaatstas van de kinderen een thermoskan koffie of thee, goed boek of een volle i-pad mee te nemen om zo de tijd in de auto of elders door te brengen tijdens de schaatsles van de  kinderen.

Wij rekenen op jullie medewerking. Alleen samen verslaan we het virus en kunnen we lekker blijven schaatsen!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.