We zijn weer een schaatsclub!

Zaterdag kon het eindelijk weer. Na een abrupt afgesloten vorig schaatsseizoen en een een bijna sportloze zomer, mochten de leden van de Ferwerter Iisclub weer de schaatsen onderbinden.

Natuurlijk liep niet alles gesmeerd. Je kunt nog zo goed de coronamaatregelen in acht nemen, maar deze situatie is voor iedereen nieuw. Je kunt nooit genoeg bankjes hebben in de hal, de verplichte begeleiderspas had wat voeten in aarde en alleen van de pupillen mocht een ouder als begeleider mee naar binnen. Noodgedwongen moesten we daardoor sommige ouders bij de ingang teleurstellen.

Maar het positieve gevoel overheerste gelukkig. De spieren waren hier en daar nog wat stram en het ijs soms nog wat glad. Maar wat maakte dat uit. Het schaatsgevoel zorgde voor plezier. Veel schaatsers hadden de hele dag al kriebels in de buik. Ze konden hun geluk niet op, toen ze het ijs weer opstapten. Het was ondanks de nieuwe regels weer gezellig.

De komende weken hopen we alle organsatorische plooien glad te strijken. Zo’n eerste schaatsdag is altijd spannend en levert verbeterpunten op. Zeker nu. Daar gaan we de komende tijd hard mee aan de slag met als doel om er voor iedereen een topseizoen van te maken. Ook in de nieuwe onwennige werkellijkheid.

Wij hebben zelf geen foto’s kunnen maken. Enkele begeleiders deden dat wel. Zie het resultaat op onze Facebook-pagina. Wil je zelf foto’s plaatsen? Doen! Dat mag als reactie onder dat bericht op Facebook of stuur je foto’s naar communicatie@ferwerteriisclub.nl.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.