De strijd om de Fryslân Cup begint binnenkort!

Ook dit seizoen organiseren de gezamenlijke baancommissies van de Elfstedenhal en Thialf weer de Fryslân Cup voor Pupillen en Junioren.  De wedstrijden vinden afwisselend plaats in Leeuwarden(op zondagmiddag 17.30 uur) en in Heerenveen(op maandagavond 18.00 uur). De wedstrijdenreeks wordt afgesloten met een tweetal finaleavonden, waar de beste rijders per categorie strijden om de bekers voor de eerste drie plekken in het eindklassement.

Vorig seizoen vond de eerste editie van de Fryslân Cup plaats. Toen wonnen de schaatsers van de Ferwerter Iisclub diverse bekers, alhoewel er niet eens zoveel schaatsers van onze club meededen. Daarom kondigen we de wedstrijd dit jaar eerder aan dan vorig seizoen. In het overzicht onderaan dit artikel vind je een overzicht van alle wedstrijddata, de afstanden en op welke baan de wedstrijden worden gereden. Noteer de datums van de wedstrijden in je agenda. Inschrijven kan via schaatsen.nl vanaf drie weken voor de wedstrijd. Zorg ervoor dat je je dan ook direct inschrijft. De wedstrijden zijn namelijk erg populair onder wedstrijdrijders en vol = vol!

Meedoen aan de Fryslân Cup is een mooi vervolg voor schaatsers, die al eens een gewestelijke wedstrijd hebben gereden. Het wedstrijdniveau ligt net iets hoger en is dan ook de perfecte uitdaging voor kinderen, die een hoger niveau willen bereiken. Je krijgt bovendien aantal kansen om op het snelle ijs van Thialf te rijden. Dat is bijna een garantie voor PR’s!

De eerste wedstrijd voor Junioren B en C is al op maandag 19 oktober 2020 in Thialf. Daarvoor kun je je nu al inschrijven via deze link.

Wil je meer weten over meedoen aan de Fryslân Cup? Stuur dan een mail naar de Technische Commissie van de club via tc@ferwerteriisclub.nl. We helpen je graag verder!

Druk op de link hieronder voor alles over de Fryslân Cup:
Regelement-Fryslan-Cup-2020-2021

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.