Voorlopig nog geen zomertraining bij Ferwerter Iisclub

De Technische Commissie van de Ferwerter Iisclub heeft besloten om voorlopig geen zomertrainingen te organiseren. De voorwaarden die door de coronaproblematiek aan een veilige training worden gesteld en de daaraan verbonden risico’s, zijn op dit moment een te groot struikelblok om het sein op groen te zetten.

Coronamaatregelen dwarsbomen een prettige trainingsomgeving
Het is te lastig voor de club om op dit moment goede zomertrainingen te organiseren, waarbij de onderlinge anderhalve meter afstand goed in acht kan worden genomen. Het protocol om dit te organiseren, het gebrek aan een veilige sportaccommodatie(de skeelerbaan in Ferwert vertoont de nodige gebreken) en de risico’s op calamiteiten, maken het  onmogelijk om een soepele en prettige omgeving voor de deelnemers aan een training te creëren. Ook vergt dit veel discipline. En dat is zeker voor de jeugd tot en met 12 jaar een moeilijke zaak. Deze groep zoekt van nature namelijk het fysieke contact, wat we juist willen beperken in de strijd tegen de verspreiding van het coronavirus.

Misschien zomertraining voor wedstrijdrijders van 13 /m 17 jaar
Als er eind mei/begin juni toch een zomertraining van start zal gaan, dan zal deze gericht zijn op wedstrijdrijders in de leeftijd van 13 tot en met 17 jaar. Deze groep krijgt dan van de trainers specifieke conditie- en techniektrainingen voorgeschoteld. Deze leeftijdsgroep kan in het algemeen de regels van een veilige training beter naleven dan een jongere groep. Op welke manier we de zomertraining eventueel gaan invullen, maken we bekend op het moment dat we besluiten dat deze doorgaat.

Alternatieven voor de zomertraining
Wel zijn er voor de jeugd nog tal van andere mogelijkheden om een goede zomertraining te kunnen doen. Skeelerverenging IDS in De Westereen verwelkomt onze leden die graag willen skeeleren. De trainers van IDS in De Westereen leren je graag de fijne kneepjes van de skeelersport. Bovendien werk je dan ook nog eens aan je conditie en schaatstechniek. Als je wilt skeeleren bij IDS, dan kun je je opgeven via de website.
Wellicht volgen er nog meer clubs, waar je terecht kunt voor zomertrainingen. Zodra daarover meer bekend is, zullen wij dat melden. Uiteraard publiceren wij ook de komende weken op de website de wielertrainingsschema’s van Douwe Brouwer.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.