De fietstraining van Douwe en nog meer!

Ook deze week heeft Douwe Brouwer weer een fietstraining voor “thuis” doorgestuurd. Eerder lieten we weten dat de zomertrainingen voorlopig niet doorgaan. Daarom proberen we je naast de fietstraining van Douwe alternatieven aan te bieden.

De fietstraining van Douwe vind je hieronder. Deze kun je inpassen in jouw eigen activiteiten of als aanvulling gebruiken op jouw eigen trainingsschema. Let wel op dat je ook voldoende rust neemt voor je herstel. 

week STG Ferwert Fietstraining  2020  
19 Duur omschrijving rust tussen de oefeningen  HF zone
W.U 20 min  rustig in fietsen  been trap ritme tussen 95 en 100 omw licht verzet  1 a 2
Kern 4 x   1 min. naar hoog been ritme 1 min rust licht verzet  2 min rust 1 tot 3
  10 Min  Rustig  fietsen  been trap ritme tussen 90 en 95 omw licht verzet 3 min rust tot hf 3
         
  10 min  5 x 1 min. tempo 1 min rust  3 min gewoon peddelen 3
  10 min  rustig fietsen  redelijk tempo  2 min rust 3
C.D. 10 min  uitfietsen  licht verzet  trap ritme 95 omw. 2

 

ISU biedt online trainingen aan
Vanaf maandag 11 mei kun je op de mediakanalen van in internationale schaatsbond ISU meedoen aan online trainingssessies. Trainers, schaatsers en shorttrackers uit de wereldtop zetten je dagelijks een uur in beweging, zodat je daar in de winter profijt van hebt. Misschien iets voor jou? Alle informatie vind je hier.

Skeeleren bij IDS en fietsen bij LWV De Friesche Leeuw
Nu we zelf geen zomertraining kunnen aanbieden, die coronaproof is, zoeken we naar veilige oplossingen. In IDS in De Westereen en LWV De Friesche Leeuw hebben we twee partners gevonden, die de kennis en kunde in huis hebben en over een veilige accommodatie beschikken voor een veilige en prettige training. Als je wilt skeeleren bij IDS, meld je dan aan via hun website. Wil je wielrennen bij LWV De Friesche Leeuw? Stuur dan een mail met je naam, leeftijd, e-mailadres en telefoonnummer naar communicatie@ferwerteriisclub.nl. Wij zorgen ervoor dat de coördinator contact met je opneemt voor de trainingsmogelijkheden.

Skeelerbaan Ferwert wel open voor solotraining
Ondanks dat de skeelerbaan in Ferwert niet aan de eisen voldoet voor een training die coronaproof is, mag je daar natuurlijk wel individueel trainen. Let wel op dat je daarbij de coronaregels naleeft en let goed op de slechtere stukjes asfalt en eventuele “rommel” op de baan.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.