“Surpriseshow” tijdens gewestelijke wedstrijden in Elfstedenhal 

Wat doet een schaatser als eerste, wanneer hij of zij over de eindstreep komt? Inderdaad, op het scorebord kijken naar de gereden tijd. Maar wat doe je, als het bord op zwart blijft staan. Veel mensen gisten zondagmiddag in de Elfstedenhal. Naar tijden én naar de oorzaak van de elektronische tijdwaarneming.

Het neigde naar vervlogen tijden zondag. De rijders kwamen over de finish en vroegen zich af of hun gevoel over hun race klopte. Sommige ouders hanteerden zelf een stopwatch. Maar of die waarnemingen ook correct waren? Zodra er twee ouders klokten, dan ontstond er als snel discussie over welke van de twee tijden nu juist. was Zo zie je maar hoe snel de mensheid is gewend aan elektronica. Maar zodra die faalt, is er verwarring, Aan de andere kant hebben de schaatsers thuis nog iets om naar uit te kijken. Een surprise!

Waar de storing nu aan lag, weten we nog niet. Maar na een half uur bleek het euvel plotseling te zijn verholpen. Dat kwam goed uit, want op dat moment reden de B- en C-junioren net hun 500 meters voor de Fryslân Cup. Voor deze groep schaatsers had de tijdwaarneming juist extra waarde, omdat ze dan direct konden zien hoeveel punten ze hadden behaald. Zondagmiddag viel namelijk de beslissing wie zich plaatsten voor de finaleavond van de Fryslân Cup. Zodra we weten welke Ferwerters zich hebben geplaatst, publiceren we dat uiteraard.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.