Laatste tussenstand Fryslân Cup bekend: Volop podiumkansen Ferwerters! 

Dinsdag zijn de laatste tussenstanden van de strijd om de Fryslân Cup bekendgemaakt. Uit de tussenstanden kunnen we opmaken dat een behoorlijk aantal schaatsers van de Ferwerter Iisclub kansrijk is om op het podium te belanden na de finaleavond op 9 maart in Thialf. We zetten de kanshebbers even op een rijtje.

Bij de Jongste Meisjes Pupillen kan Janna Wietske van der Ende nog in de Top 3 komen. Ze moet dan wel heel goed rijden en hopen dat haar concurrenten wat last van zenuwen hebben. Bij de Jongste Pupillen Jongens heeft Lars Dijck nog een piepklein kansje op het podium in het 300-meter klassement. Maar kansen moet je altijd grijpen, zolang ze er nog zijn. Niek Bijma moet bij de Oudste Pupillen Jongens hopen op een wonder om nog op het podium van het 300/500-meter klassement te komen. Maar wonderen bestaan echt.

In het klassement van de Supersprint bij de Dames Junioren C is het druk bovenin. Mayke Vriesinga is daar kansrijk voor het goud. Maar door een mispeer op de kortste afstand kan het ook nog brons worden. Ze moet scherp blijven. Op de 500 meter lijkt Mayke Vriesinga het podium niet meer te kunnen missen. Met een goede race is de eerste plaats gewoon nog mogelijk. Elbrich Nicolay eindigt sowieso op het podium op de 1000  meter. De kleur van de medaille hangt wel van haar prestatie tijdens de finaleavond. Mayk Vriesinga verkeert in dezelfde positie op de 1500 meter. Ze staat tweede in het tussenklassement, maar waar ze eindigt op het podium hangt echt af van de vorm van de dag.

Johan Talsma en Mats Bendijk mogen samen uitvechten wie het klassement gaat winnen op de Supersprint en de 500 meter bij de Heren Junioren C. De concurrentie volgt op gepaste afstand. Op de 1000 meter is Mats Bendijk nog kansrijk om het klassement naar zich toe te trekken. Johan Talsma staat er heel goed voor op de 1500 meter. Het goud op die afstand lonkt voor hem. Ook op die afstand heeft Mats Bendijk uitzicht op het podium.

Bij de Supersprint Dames Junioren B hebben Jildou Hoekstra, Silke Hijma en Danieke Stavleu nog kans op de derde plaats in het eindklassement. De eerste twee plekken zijn alleen theoretisch nog in beeld. Op de 500 meter lijken de kansen op succes verkeken, maar op de 1000 meter zijn Jildou Hoekstra en Silke Hijma nog in de race voor het podium. Op de 1500 meter heeft de Ferwerter Iisclub met Anna Marit Sybrandi, Danieke Stavleu en Jildou Hoekstra zelfs nog drie ijzers in het vuur.

Bij de Heren Junioren B heeft Lars Straver op de Supersprint de Fryslân Cup al binnengesleept. Het is voor hem dus galarijden tijdens de finaleavond óf opwarmen voor de 500 meter. Op de 500 meter staat Lars Straver ook bovenaan. Maar daar hijgt de concurrentie hem in de nek. Als hij niet voldoende punten pakt, dan kan hij zomaar nog van het podium duikelen. Hylke de Boer is nog een outsider voor het podium op de 500 meter. Dat geldt ook voor de 1500 meter. Maar op de 3000 meter verdedigt Hylke de Boer zijn koppositie in het klassement.

Hieronder staan alle tussenklassementen. Of de schaatsers nog punten halen, hangt wel af van het feit of ze ook meedoen aan de finaleavond.


Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.