Ferwerters vullen de prijzenkast tijdens finale Fryslân Cup

Een ware zilvervloot was de finaleavond in de strijd om de Fryslân Cup voor de Ferwerter Iisclub. Onder leiding van coach Douwe Brouwer en vocaal gesteund door familie en vrienden, sleepten de Ferwerters maandagavond heel wat bekers binnen.

Johan Talsma nam de zwaarste tas met prijzen mee naar huis. Hij won de eerste prijs op de Supersprint, de 500 meter en de 1500 meter bij de Heren Junioren C. Ook op een andere trede van het podium vonden we op deze afstanden een Ferwerter. Mats Bendijk maakte het succes compleet met een tweede plaats op de 500 en 1500 meter en een derde plaats op de Supersprint.

Lars Straver vulde zijn prijzenkast met twee bekers. Hij won het klassement van de Supersprint bij de Heren Junioren B. Als bonus werd hij ook nog tweede in het eindklassement van de 500 meter, met een vers PR.

Ook de dames van de Ferwerter Iisclub lieten zich van hun beste kant zien. Elbrich Nicolay verdedigde met succes haar leidende positie in het klassement op de 1000 meter bij de Dames Junioren C in een nieuw stevig PR. Ze kreeg de grootste beker. Ook voor Danieke Stavleu was er een mooie beker. Ze eindigde als derde in het klassement van de Supersprint bij de Dames Junioren B.

Verder gebeurde er nog veel meer. Sommige Ferwerters kwarm slechts centimeters te kort voor het podium. Een enkeling miste een ereprijs door een ongelukkige val. Soms mis je net dat beetje geluk om een prijs te winnen. Weet dan in ieder geval dat we volgend seizoen weer met een schone lei beginnen. Nu gaan we eerst een zomer keihard trainen. Daarna vliegen we de volgende winter sneller dan ooit over het ijs!
Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.