Twee titels voor Ferwerter Iisclub op NK Marathon Jeugd

Een flink aantal schaatsers reisde vandaag af naar Hoorn voor het NK Marathon Jeugd. En niet zonder resultaat. Harm Visser en Mats Bendijk keerden met een gouden medaille om de nek huiswaarts.

Mats Bendijk liet bij de Junioren C maar weer een zien dat hij een rap eindschot heeft. Net als vorig jaar vertrouwde hij op zijn eindsprint om de wedstrijd te beslissen. Dat werd nog even spannend door een aantal vluchtpogingen. Maar aan het einde van de wedstrijd stelde Mats Bendijk orde op zaken.

Harm Visser startte als topfavoriet bij de Heren Junioren A. In een onrustige wedstrijd heerste hij. Hij reed gaten dicht en was ook betrokken bij de beslissende ontsnapping in de wedstrijd. De laatste ronde koos Harm Visser de ideale positie voor de eindsprint en reed met gemak naar de overwinning.

Ook was er nog een bronzen medaille voor de Ferwerter Iisclub. Na zijn zilveren medaille vorig jaar bij de Heren Junioren C, noteerde Hylke de Boer dit jaar zijn eerste succes bij de Heren Junioren B.  Hij reed weg met een kopgroep en sprintte uiteindelijk naar een mooie derde plaats.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.