Negen medailles voor Ferwerters tijdens baankampioenschap Leeuwarden 

Vijfentwintig Ferwerters stonden zondagmiddag aan de start tijdens de baankampioenschappen. Maar liefst negen gingen er met een medaille om de hals naar huis. De grote man was Redmer van der Meer.

De kersverse vader reed een naar zijn mening matige 500 meter. Maar met een gemakkelijke 1500 meter wist Redmer alsnog het klassement naar zich toe te trekken en sleepte het enige goud bij de heren binnen. Die medaille kan Redmer trots aan de wieg hangen.

Bij de jongste pupillen leek de strijd net een loterij. Alleen als je de vorm van de dag had, won je een medaille. En die had Janna Wietske van den Ende. Zij werd eerste bij de jongste meisjes en werd daarmee “de grote kleine dame” van de Ferwerter Iisclub. Bij de jongste jongens gingen Lars Dijck en Bauke Gerben Kalsbeek een hevige strijd aan. En met succes. Ze stonden samen als tweede en derde op het podium.

Niek Bijma was ook in een hevige strijd verwikkeld bij de oudste pupillen jongens. De strijd in die klasse is dit seizoen iedere wedstrijd spannend.Ook deze keer ging het weer om honderdsten van seconden. Niek werd keurig tweede.

Bij de Dames Junioren C toonde Elbrich Nicolay haar veelzijdigheid maar weer eens. Ze is niet alleen goed in marathonschaatsen. Ook de afstanden op het baankampioenschap lagen haar goed. Elbrich kreeg een mooie medaille voor de derde plaats in het klassement.

Dat je ook met een moeizame rit niet kansloos bent voor een medaille bewezen Anna Marit Sybrandi en Danieke Stavleu. Anna Marit bleef maar ternauwernood op de been na een mispeer op de 500 meter en Daniek viel op de 1500 meter. Toch werden Anna Marit en Danieke tweede en derde in het klassement.

Tot slot werd Lars Straver tweede in het klassement bij de Heren Junioren B. Lars besloot pas op het laatste moment om zondag mee te doen. Dat wijze besluit betaalde zich terug in een mooie medaille.

Naast de medaillewinnaars waren en nog heel veel andere Ferwerters op het baankampioenschap aanwezig. Zij wonnen weliswaar, soms ook door stomme pech, geen medailles, maar veel schaatsers reden wel een mooi PR op het snelle ijs in de Elfstedenhal. En is een PR stiekem niet net zo mooi als een medaille?

Hieronder vind je de uitslagen de wedstrijd.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.