Marijke Groenewoud haalt haar gram in Hoorn

Marijke Groenewoud had na de schermutselingen op de Weissensee nog iets recht te zetten. Dat deed ze zaterdagavond tijdens de marathon om de KNSB Cup in Hoorn.

Dat de winst van de Aart Koopmans Memorial op de Weissensee haar wegens vermeend ploegenspel werd ontnomen, zat Marijke Groenewoud niet lekker. Het lid van de Ferwerter Iisclub gebruikte de Oostenrijkse teleurstelling om in Hoorn sportieve revanche te nemen.

In het laatste deel van de marathon reed ze met een kopgroep van zeven schaatsers weg uit het peloton. Onder de vluchters bevond zich ook Manon Kamminga, die uiteindelijk als winnares van de Aart Koopmans Memorial werd uitgeroepen. Met haar rekende Marijke Groenewoud op de streep af, zodat ze een streep onder het verhaal op de Weissensee kon zetten.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.