Kwartet Ferwerters op dreef in Thialf

Maandagavond stond er op drukke wedstrijdkalender alweer een baanwedstrijd voor B- en C-junioren op het programma in Thialf. Vier schaatsers van de Ferwerter Iisclub kwamen in actie. Drie van hen reed een PR op het snelle ijs van Thialf.

Mayke Vriesinga was helaas de enige, die geen PR reed. Maar op zowel de 500 meter als de 1500 meter kwam ze wel dicht in de buurt van haar PR’s op die afstanden. Daarmee spoelde Mayke Vriesinga in ieder geval wel de nare smaak weg, die ze had overgehouden aan een voor haar tegenvallend NK Allround Junioren van afgelopen weekend in Enschede.

Mats Bendijk en Lars Straver reden een 500 meter en een 1000 meter. Mats Bendijk hield zich misschien nog een beetje in op de 500 meter. Maar op de 1000 meter wist hij onder zijn beste tijd te duiken. Lars Straver deed dat precies andersom. Hij Hij verbeterde zijn beste tijd op de 500 meter. Op de 1000 meter lukte het niet om dat kunststukje te herhalen. 

Tussen de bedrijven door zagen we Johan Talsma nog een drie kilometer rijden. En wat voor één! Johan Talsma ging als een speer van start. Iedereen dacht dat hij dat in de loop van zijn race moest bekopen. Maar hij hield het tempo er goed in. Hij zette een hele mooie 4.26 de klokken en was daarmee dan ook zeer tevreden! 

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.