Jildou Hoekstra derde op NK Supersprint 

Jildou Hoekstra is zaterdagmiddag bij de Dames Junioren B als derde geëindigd op het NK Supersprint op de Jaap Eden Baan in Amsterdam. De bizarre weersomstandigheden zorgden soms voor zeer snelle tijden op het buitenijs. Windkracht 7 en regenbuien vormden het decor van de schaatswedstrijd.

Met de wind in de rug reden de schaatsers op de oudste kunstijsbaan van Nederland pijlsnelle 100 meters. Thialf-tijden sneuvelden zelfs. Op de 300 meter kregen de schaatsers daarentegen de wind de eerste 100 meter vol tegen. Een combinatie van kracht, souplesse en slim schaatsen waren de sleutel naar succes op het NK Supersprint.

Jildou Hoekstra bevestigde zaterdag haar reputatie als sprintkanon maar weer eens. De 100 meters zijn al jaren in orde. De 300 meters zijn sinds dit jaar misschien nog wel sterker. JIldou Hoekstra eindigde op beide 300 meters in de Top 3 en deed dat eenmaal op de 100 meter.  Ze mocht met een bronzen medaille in de tas én de wind in de rug op de Afsluitdijk tevreden terug naar Friesland.

Ook Johan Talsma deed mee bij de Heren Junioren C. Een weekje op de lange latten in de Alpen vormde  geen ideale voorbereiding voor een NK Supersprint. Johan Talsma eindigde op de dertiende plaats in het eindklassement. Maar daar zat hij niet mee. Een weekje skiën en meedoen aan het NK Supersprint had hij beide niet willen missen.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.