Herfstachtig vakantiesfeertje tijdens wedstrijden in de Elfstedenhal

Als je niet beter zou weten, zou je denken dat we in Leeuwarden tegenwoordig schaatswedstrijden in de herfstvakantie organiseren. Buiten regent het zondag de pannen van het dak, maar binnen in de Elfstedenhal is het uitermate gezellig.

Dennis was gelukkig minder heftig dan Ciara. Gooide Ciara vorige week zondag nog roet in het eten. Dennis was alleen in de vroege zondagochtend heel actief boven Friesland. De uitgestelde wedstrijd van vorige week kan zondagmiddag wel doorgaan, ondanks de bak regen die uit de hemel valt.

Doordat er ook een marathon is gepland, begint de gewestelijke wedstrijd een uurtje later dan normaal. Maar dat is niet erg, omdat het voorjaarsvakantie is en iedereen toch wat later naar bed mag. Alhoewel voorjaar? Maar het voorafje in de vorm van een marathon is zeker geen straf om naar te kijken. Zeker niet, omdat een aantal Ferwerters het fantastisch doet en op het podium belandt.

Sommige Ferwerters zijn zelf zo sterk dat ze de marathon én de gewestelijke wedstrijd rijden. Voor sommige schaatsers werkt zo’n zware warming up nog goed ook. Aan het ijs en de omstandigheden ligt het zeker niet. Een lagedrukgebied zorgt deze zondag voor verminderde luchtweerstand en snelle tijden. Sommige schaatsers wanen zich in Salt Lake City, zo snel zijn ze.

Natuurlijk heeft deze wedstrijd nog een tweede belang. Volgende week zondag staat de Hutspotrace op het programma. Die wedstrijd is natuurlijk veel belangrijker dan alle andere wedstrijden in het seizoen. Een goede voorbereiding in de vorm van een gewestelijke wedstrijd past daar natuurlijk heel goed in. Volgende week gaan we zien wat effect is geweest.

Hieronder de uitslagen:

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.