Goud en twee keer brons voor Ferwerters op Viking Race

De tweede dag van de Viking Race leverde weer een mooie oogst op voor de Ferwerter Iisclub. Een gouden medaille voor Gert Wierda, en brons voor Jildou Hoekstra en Mats Bendijk waren mooie opstekers.

Het goud van Gert Wierda op de 1000 meter in de categorie Jongens 16 jaar was een medaille met een diamanten randje. De winnaar van de Viking Race van vorig jaar kende een seizoen vol tegenslag door gezondheidsproblemen. De gouden medaille van zaterdagmiddag en een verdienstelijke vierde plaats in het eindklassement gaven het seizoen toch nog glans voor Gert.

Brons was er wederom voor Jildou Hoekstra op de 500 meter bij de Meisjes 15 jaar. Deze derde plaats had toch iets meer waarde voor haar dan die van vrijdag, omdat ze vandaag voor het eerst onder de 41,00 reed. Jildou eindigde met een vijfde plaats ook nog eens hoog in het eindklassement.

Iets lager op de twaalfde plaats eindigde Silke Hijma. Ondanks een gedegen voorbereiding, kwam er dit weekend niet helemaal uit wat Silke voor ogen had. Maar als je dan toch nog als twaalfde eindigt in een internationale wedstrijd, biedt dat wel weer toekomstperspectief voor als het allemaal wel weer lukt.

Anna Marit Sybrandi was als shorttracker misschien een vreemde eend in de bijt. Ze eindigde met een zeventiende plaats niet in de top van het klassement, maar Anna Marit wist wel haar beste tijden op de 1000 en 1500 meter behoorlijk aan te scherpen.

Mats Bendijk mocht zaterdagavond pas zijn prijs voor de derde plaats in het eindklassement bij de Jongens 13 jaar ophalen. Hij deed op een bijzonder manier. Mats haalde namelijk op geen enkele individuele afstand een medaille, maar hij maakte ook geen fouten. Bovendien wist hij in iedere rit zijn PR aan te scherpen.

Bij de Meisjes 11 jaar sloot Nine Brecht Oosterhof na een sterke tweede dag de Viking Race met een eenentwintigste plaats. De eerste dag was ze misschien nog wat zenuwachtig. Maar zaterdag reed Nine Brecht maar liefst anderhalve seconde van haar PR op de 500 meter af. De Viking Race was voor haar een bijzondere ervaring. Zeker omdat ze pas vorige week tijdens een Caribische vakantie te horen kreeg dat ze mocht meedoen.

Niek Bijma kende veel pech. Hij stond vrijdag nog een hoge plek in het tussenklassement. Na zijn mooie PR op de 500 meter op de eerste dag, wilde hij dat zaterdag op goed geslepen schaatsen nog eens dunnetjes overdoen. Helaas viel Niek tijdens de rit van zaterdag. Hierdoor viel zijn klassement weliswaar in duigen, maar mocht hij wel op een mooi schaatsweekend terugkijken.

Mayke Vriesinga reed zaterdag op de valreep toch nog een PR op de 1000 meter. Ook zij had vorige week genoten van een skivakantie in het Duitse Inzell. Dan weet je dat de schaatsprestaties daarna wat minder zijn, maar met een achtste plaats in het eindklassement bij de Meisjes 13 jaar en een mooi PR in de tas mag Mayke niet klagen.

Johan Talsma verbaasde iedereen weer met puike prestaties bij de Jongens 14 jaar. Na een voor hem wat tegenvallende 500 meter op de eerste dag, sloeg hij zaterdag keihard terug met zijn eerste 39’er op de 500 meter. Ook op de 1000 en 1500 meter vermorzelde Johan zijn huidige PR’s. Met een keurige dertiende plaats in het eindklassement mag hij terugkijken op een geslaagde Viking Race.

Hylke de Boer bekroonde vrijdag al zijn Viking Race met een gouden medaille op de 3000 meter bij de Jongens 15 jaar. Zaterdag voegde hij daar nog twee sterke PR’s op de 1000 en 1500 meter aan toe. Hylke bewees met een zesde plaats in de eindklassering dat hij een sterke allrounder is.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.