Ferwerters plaatsen zich voor finaleavond Fryslân Cup 

Afgelopen maandag is Thialf een wedstrijd om de Fryslân Cup gereden. Een aantal rijders van de Ferwerter Iisclub plaatste zich daar voor de finale van de Fryslân Cup op maandag 9 maart 2020 in Thialf.

Bij de jongste pupillen meisjes mag Janna Wietske van de Ende zich opmaken voor de finale over twee keer de 300 meter. Bij de jongste pupillen jongens mogen er maar liefst vier rijders van de Ferwerter Iisclub de finale rijden. Lars Dijck, Bauke Gerben Kalsbeek, Tijn Bijma en Jurjen Kramer kunnen samen wel een busje huren om naar Thialf te rijden. Bij de oudste pupillen is Niek Bijma de enige vertegenwoordiger op de 300 en 500 meter.

Voor Junioren C en B zijn de finalisten voor de Supersprint bekend. Mayke Vriesinga mag als koploper bij de Dames Junioren C aan de spannende finaleavond beginnen. Bij de Heren Junioren C lijken Johan Talsma en Mats Bendijk samen uit te gaan maken wie de grootste beker mee naar huis mag nemen. Ook bij de Dames Junioren B mogen drie rijdsters van de Ferwerter meedoen aan de finale. Jildou Hoekstra, Silke Hijma en Danieke Stavleu kunnen een uitnodiging tegemoet zien. Bij de Heren Junioren B mag Lars Straver starten, maar hoef hij dat niet. Hij heeft namelijk zoveel voorsprong dat hij de Fryslân Cup inmiddels binnen heeft.

Voor de Junioren-afstanden over 500, 1000, 1500 en 3000 meter wordt op 1 maart in de Elfstedenhal de laatste plaatsingswedstrijd gereden. Na die wedstrijd zullen alle deelnemer van de finaleavond bekend zijn.

Hieronder vind je de meest actuele tussenstand van alle klassementen van de Fryslân Cup.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.