Ferwerters maken zich op voor de Viking Race

Maar liefst negen schaatsers van de Ferwerter Iisclub hebben een uitnodiging ontvangen om mee te doen aan de 34e Viking Race. Op vrijdag 28 en zaterdag 29 februari 2020 binden ze in Thialf de strijd aan met leeftijdsgenoten uit diverse Europese landen.

Namens de Ferwerter Iisclub zijn Nine Brecht Oosterhof, Niek Bijma, Mats Bendijk, Mayke Vriesinga, Johan Talsma, Jildou Hoekstra, Silke Hijma, Anna Marit Sybrandi, Hylke de Boer en Gert Wierda uitgenodigd om mee te doen. Ze rijden op vrijdag en zaterdag twee afstanden. Per afstand zijn er medailles te verdienen. Na vier afstanden wordt er een eindklassement opgemaakt.

De Viking Race staat bekend als het officieuze Europees Kampioenschap voor de jeugd. Het is de grootste internationale jeugdschaatswedstrijd. Diverse nationale en interationale topschaatsers hebben meegedaan aan de Viking Race en deze zelfs gewonnen. Namens de Ferwerter Iisclub waren dat onder andere Letitia de Jong, Jur Veenje en Gert Wierda.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.