Ferwerters in de prijzen op baanmarathon in Elfstedenhal 

Afgelopen zondag organiseerde de Baancommissie Elfstedenhal de tweede baanmarathon van dit seizoen. Over de twee marathons werd een klassement opgemaakt. Dit leverde weer een aantal mooie ereplaatsen op voor de Ferwerter Iisclub.

Drie Ferwerters op het podium bij de C3/Recreanten

Bij de Meisjes Jongste Pupillen behaalde Janna Wietske van der Ende de meeste punten over de twee marathons. Zij mocht dan ook de eerste prijs ophalen. Bij de Meisjes Oudste Pupillen had Nine Brecht Oosterhof aan één wedstrijd voldoende om een derde plek in het eindklassement te veroveren. Ook bij de Jongens Oudste Pupillen was het raak voor een Ferwerter. Niek Bijma behaalde een mooie tweede plaats over twee wedstrijden.

Ook de C-junioren vielen in de prijzen. Bij de Dames Junioren C had Nynke Visser aan één wedstrijd voldoende om de derde plaats in het eindklassement te behalen. Mathijs Buma herhaalde dit huzarenstukje bij de Heren Junioren C. Ook hij werd derde in het klassement. Bij de Dames Junioren B stonden Daniek Sipma en Roelie Kroondijk namens de Ferwerter Iisclub op de twee hoogste treden van het podium. Bij de Heren Junioren B was Lars Straver de sterkste over twee wedstrijden.

Bij de C3/Recreanten gebeurde er iets bijzonders. Daar was het podium volledig Ferwerter-blauw. Henk Dijkman, Rommert Visser en Foeke van der Veen zorgde voor een unicum met een-twee-drietje!

Hieronder vind je alle uitslagen van de marathons.

 

 

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.