De loting voor De Hutspotrace is bekend!

Vanmiddag sluiten we de clubwedstrijden af met de tweede  wedstrijd over 100, 300 en 500 meter. Meer dan 100 deelnemers verschijnen aan de start. En uiteraard sluiten we af met het overheerlijke toetje: De Hutspotrace!

Al heel lang organiseert de Ferwerter Iisclub de Hutspotrace. Een altijd spannende strijd. wie komt er als eerste over de streep komt en verdient de emmer met hutspot. Deze hutspot is ter beschikking gesteld door een drietal schaatsliefhebbende agrariërs.

Daarnaast hebben wij vorig jaar voor het eerst financiële steun ontvangen van een groep van twintigtal boeren, die ons helpt om deze tweede clubwedstrijd te organiseren. Dit jaar is die groep zelfs  met nog drie boeren uitgebreid. “23 Enthousiaste Schaats Boeren” zorgen er dus voor dat heel veel Ferwerters een hele mooie schaatsdag mogen beleven!

HUTSPOTRACE :  de wedstrijd!

In het kort zetten we de regels even op een rijtje, zodat je weet hoe het gaat. Uiteraard leggen we dit vanmiddag nog een keer uit.

  • Er worden vier groepen gemaakt op basis van de vandaag gereden tijden.  
  • Dames en heren tegelijk in de baan, maar apart geklasseerd.
  • Er zijn drie hutspot prijzen per marathon voor zowel dames als heren
  • We rijden vier marathons. 
  • Verzamelen en Opstappen aan de overzijde !!(300m loos startschot op 1000m finish)
  • Pupillen  langzaam rijden 3 Ronden
  • Pupillen  snel 5 rijden ronden
  • Junioren C, B, A en Ouder langzaam rijden 7 Ronden
  • Junioren C, B, A en Ouder Snel rijden 10 Ronden

De loting
Uiteraard ben je benieuwd tegen wie jij vandaag jouw 100 en 300 of 500 meter mag rijden. Ook voor het eindklassement over twee wedstrijden kun je natuurlijk medailles winnen. We houden je niet langer in spanning. In het document hieronder vind je de startlijst. Deze hangt vanmiddag natuurlijk ook in de Elfstedenhal. Zorg ervoor dat je ruim op tijd aanwezig bent(16.00 uur). Dan kun je goed je spieren opwarmen en de schaatsen onderbinden, zodat je om 16.30 uur klaar bent voor de start!


Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.