Ciara zorgt voor een snel avondje Fryslân Cup 

Soms is een storm vervelend. Je loopt bijvoorbeeld schade op aan je huis. Of een wedstrijd gaat niet door, doordat het te gevaarlijk is om de weg op te gaan. Maar soms is een storm ook fijn. Het zorgt namelijk voor goede omstandigheden om snelle tijden te schaatsen. Dat voordeel ondervonden de schaatsers maandagavond tijdens de Fryslân Cup in Thialf.

Het ijs in Heerenveen is al snel. Maar als de staart van Ciara dan ook nog eens over Thialf trekt, dan is het nog net een stukje sneller. En omdat het al februari is, hebben de meeste schaatsers voldoende power in de benen om heel snel te schaatsen. Maandagavond regende het dan ook records in Thialf met wervelende tijden. Een flink aantal Ferwerters draaide mee in de recordjacht tijdens de Fryslân Cup.

De jongste pupillen reden twee keer een 300 meter. Van de rijders van de Ferwerter Iisclub wisten Bauke Gerben Kalsbeek, Lars Dijck en Janna Wietske van der Ende hun beste tijden te verbeteren. Dit trio deed bovendien ook nog eens goede zaken voor het klassement om de Fryslân Cup. Bij de oudste pupillen onderscheidde vooral Niek Bijma zich met een mooi PR op de 300 meter. Ook in het klassement doet hij nog volop mee. Nine Brecht Oosterhof schoot uit haar slof met een PR op de 300 meter.

De C-junioren reden de Supersprint. Ze lieten ook zien dat de Ferwerter een aantal supersprinters in huis heeft. Elbrich Nicolay en Mayke Vriesinga verbeterden hun tijden maar weer eens op zowel de 100 meter als 300 meter. Mayke Vriesinga handhaafde zich daarmee in de top van het tussenklassement. Johan Talsma zat in de flow en verpletterde zijn tijden op de 100 en 300 meter. In zijn kielzog deed Mats Bendijk hetzelfde. Beide heren doen nog volop mee om de eindoverwinning.

Bij de B-junioren stampte Lars Straver er een PR uit op de 100 meter. Op de 300 meter lukt dat weliswaar niet, maar Lars Straver lijkt na maandagavond al voldoende punten te hebben behaald om de Fryslân Cup al voor de finale op zijn naam te schrijven.

Hieronder staan alle uitslagen van maandagavond. Een update van de tussenstanden van de Fryslân Cup volgt binnenkort.


Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.