Carnaval met een lach en een “traan”

Is het toeval dat de laatste training op zaterdagmiddag tijdens carnaval valt? Misschien wel, maar misschien ook juist niet.

Na afloop van carnaval is er een periode van vasten. Is het dan niet toevallig dat er na zaterdag een lange periode van schaatsloze zaterdagen aanbreekt? Maar voordat het zover is, vieren we zaterdag eerst een feestje.

Het begint natuurlijk eerst heel serieus. Tenminste, als je dat zo kunt noemen met al die mooie uitdossingen op het ijs. Het is best lastig om te schaatsen met een lange staart tussen je benen. Maar als je even oefent, dan gaat het best redelijk.

Net als je je staart onder controle hebt, gaat opeens iedereen de andere kant uit rijden. En hoe zet je dan de ene schaats over de andere in de bocht, zonder verstrengeld te raken in je staart? Maar oefening baart kunst. Uiteindelijk zijn er twee benen en een staart onder onder controle.

Zo kabbelt het rustig voort naar het einde van de training, denk je dan. Maar plotseling gaat iedereen naar de kant om de schaatsen uit te doen. Einde training? Nee hoor, we gaan met blote voeten over het ijs lopen. Dat is heeeel koud en heeeeel glad. Maar gelukkig zorgt de staart voor de juiste balans om op de been te blijven.

Uitgelaten verlaat iedereen het ijs. Zo’n ludieke training is natuurlijk een feest. Op weg naar huis denk je terug aan het prachtige feest en het mooie schaatsseizoen. Maar in je ogen voel je ook een klein traantje van verdriet. Omdat het schaatsseizoen nu alweer voorbij is. 


Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.