Zilver voor Marijke Groenewoud op NK Marathon Kunstijs

Op Nieuwjaarsdag is traditiegetrouw het NK Marathon gereden. Op het kunstijs van IJsbaan Twente in Enschede wist Ferwerter Marijke Groenewoud naar een tweede plaats te rijden.

Een onrustige wedstrijd bij de dames ontaarde uiteindelijk in een massasprint. Maar Marijke Groenewoud ging vroeg in de wedstrijd al mee in een ontsnapping met drie andere rijders. Blijkbaar had ze weinig vertrouwen dat ze met deze groep naar de finish zou kunnen rijden. Daarom liet Marijke Groenewoud zich na een aantal ronden weer terugzakken in het peloton. Ook andere kansrijke ontsnappingen redden het niet. Daardoor sprintte Irene Schouten naar vijfde nationale titel. Achter haar legde Marijke Groenewoud beslag op de tweede plaats, vlak voor Manon Kamminga.

Bij de Beloften Heren waren er geen ereplaatsen voor leden van de Ferwerter Iisclub te noteren, maar reden wel twee clubleden de Top 10 binnen. Harm Visser reed naar een mooie vijfde plaats. Ruben Marinus werd achtste in het kampioenschap.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.