Trainers Ferwerter IIsclub helpen elkaar

Zaterdagavond na de training, bleven de trainers en hulptrainers van de Ferwerter Iisclub achter in de Elfstedenhal voor een “discussieavond”. Op en naast het ijs spraken ze in groepjes en gezamenlijk over praktijksituaties op het ijs en hoe je daarmee omgaat.

Het doel van de avond was om van elkaar te leren aan de hand van een aantal voorgelegde “schaatsproblemen” uit de praktijk. In drie groepen kwamen de schaatshouding, de bochtentechniek en de start aan de orde. Alle aangedragen oplossingen werden direct op het ijs op rendement getest. Zo legde iedere groep na afloop zijn inzichten op tafel.

Na afloop ontstond er een levendige discussie, waar jong en oud een waardevolle inbreng had. Soms stonden er zelfs mensen op tafel om voorbeelden toe te lichten. Al met al kreeg iedereen weer genoeg nieuwe inzichten om de schaatsers van de Ferwerter Iisclub nog beter te maken. 

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.