Latertje in Thialf tijdens Fryslân Cup

Maandagavond rijdt een behoorlijk aantal rijders van de Ferwerter Iisclub een wedstrijd om de Fryslân Cup in Thialf. En het wordt voor de junioren een latertje.

Het is druk in Thialf rond de klok van zes uur. Niet alleen op het ijs, maar ook in de juryruimte. Er blijkt iets mis te zijn met de startlijsten. Het eerder gepubliceerde tijdschema wordt overboord gegooid. Maar even later komt het toch weer boven water en worden de pagina’s van de startlijsten in een andere volgorde vastgeniet. De wedstrijd kan beginnen, met een uurtje vertraging.

De sprintafstanden staan vandaag op het programma. De jongste pupillen rijden twee keer een 300 meter. De oudste pupillen rijden een 300 meter en een 500 meter. De Junioren B en C concentreren zich op de Supersprint, twee keer een 100 meter en twee keer een 300 meter.

We kunnen door de vertraging ook goed zien hoe rijders met calamiteiten omgaan. Bij de jongste pupillen gaat dat prima. Alle rijders doen het eigenlijk prima. Janna Wietske van den Ende, Lars Dijck, Tijn Bijma en Hessel Kramer verbeteren zelfs hun PR. Ook alle oudste pupillen komen niet voor niets naar Heerenveen . Niek Bijma, Welmoed van der Wielen, Nine Brecht Oosterhof en Fenna Stavleu rijden sneller dan ooit. 

Bij de Junioren C zien we twee keer een mooie 100 meter tussen Johan Talsma en Mats Bendijk. De heren strijden op het scherpst van de snede en delen de buit. Elbrich Nicolay laat zien dat ze ook een steeds betere sprinter wordt met PR’s. En ook Mayke Vriesinga verbetert zich weer voor de zoveelste keer op de kortste afstanden.

Bij de Junioren B maakt Danieke Stavleu haar debuut op de Supersprint. Ze maakt er een spannende strijd van met de andere dames. Het gaat op alle afstanden om verschillen van honderdsten van een seconde. Lars Straver rijdt door een afzegging helaas drie keer zonder een tegenstander. De eerste race met tegenstander levert een PR op de 300 meter op.

Laat op de avond zien we ook Marijke Groenewoud nog in actie komen op het ijs van Thialf. Met een 39’er op de 500 meter en haar eerste keer onder de twee minuten op de 1500 meter, bevestigt Marijke haar huidige topvorm maar weer eens. Inmiddels is het half elf. De hoogste tijd om naar huis te gaan. Morgen wacht er  namelijk weer een training in Leeuwarden.

Binnenkort volgt er een update van de bijgewerkte standen om de Fryslân Cup. Hieronder vind je de uitslagen van maandagavond.


Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.