Fryslân Cup nadert beslissende fase

Met nog een reguliere wedstrijd en de finale in Thialf voor de boeg nadert de strijd in de klassementen om de Fryslân Cup een spannende ontknoping. In sommige klassementen is de strijd zo goed als beslist, maar in veel klassementen zijn er nog genoeg kandidaten voor de bovenste drie plaatsen. Ook de leden de Ferwerter Iisclub doen volop mee in de strijd.

Bij de jongste pupillen is de concurrentie in het klassement over de 300 meter moordend. Er zijn zoveel deelnemers, dat ze voor ieder punt moeten vechten. Janna Wietske van den Ende staat bij de Jongste Pupillen Meisjes vijfde, maar ze heeft zelfs nog kans om de Fryslân Cup te winnen. Lars Dijck en Bauke Gerben Kalsbeek zijn bij Jongste Pupillen Jongens weliswaar in de Top 10 te vinden, maar er is werkelijk niets te voorspellen over de afloop.In het klassement over 300 en 500 meter bij de Oudste Pupillen Jongens staat Niek Bijma keurig op de vijfde plaats. Het gat naar plaats drie is groot en lijkt onmogelijk om nog te overbruggen. Maar je weet het natuurlijk nooit?

Op de Supersprint bij de Dames Junioren C ligt de strijd in het klassement nog volledig open. Mayke Vriesinga leidt daarin, maar ze voelt wel de hete adem van de concurrentie in haar nek. Elbrich Nicolay heeft de eerste plaats op de 1000 meter stevig in handen. Een plek op het podium is vrijwel zeker, alleen de kleur van de medaille nog niet. Mayke Vriesinga is ook nog vol in de slag om het podium op de 500 en 1500 meter. Er zijn dus nog genoeg mogelijkheden om de prijzenkast bij te vullen. 

Mats Bendijk en Johan Talsma heersen op de Supersprint bij de Heren Junioren C. Ze staan eerste en tweede in het klassement en maken een goede kans op ook op het podium te blijven. Ook op de 500 meter staat het duo bovenaan. Mats Bendijk is verder nog kanshebber op de 1000 meter, waar ook Jurre Sybrandi nog een gevaarlijke outsider voor het podium is. Johan Talsma doet goed mee in de strijd op de 1500 meter. Ze zullen wel strategische keuzes moeten maken in welke finalewedstrijden ze gaan rijden. 

Bij de Dames Junioren B ligt de strijd om de derde plaats nog open in de strijd om de Supersprint. Jildou Hoekstra staat daarin derde en Danieke Stavleu vijfde. Beiden maken een goede kans op het podium. Jildou Hoekstra heeft ook nog kansen op het podium op de 1000 en 1500 meter. Ze zal keuzes moeten maken op welke klassementen ze zich zal richten. Alle afstanden rijden is namelijk een onmogelijke opgave.  Voor Anna Marit Sybrandi liggen er nog grote podiumkansen op de 500 en 1500 meter. Silke Hijma heeft nog een kans om op de 1000 meter het podium te halen. We zijn benieuwd hoe het de dames de komende wedstrijden zal vergaan.

Bij de heren Heren Junioren B zien we Ferwerters aan kop op de kortste en de langste afstand. In het klassement van de Supersprint gaat Lars Straver riant aan de leiding. De Fryslân Cup kan hem bijna niet meer ontgaan. Hylke de Boer heerst op de 3000 meter. Hij zal nog wel een keer de afstand moeten rijden om de cup binnen te slepen. Beide heren doen ook nog wel mee op de andere afstanden, maar de aandacht zal vooral uitgaan naar de klassementen waarin ze leiden.

Download hieronder de laatste tussenstanden in de strijd om de Fryslân Cup

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.