Drukte in de Elfstedenhal tijdens gewestelijke wedstrijd

Het is druk in de Elfstedenhal zondagmiddag. Net voordat de langebaanschaatsers aan hun wedstrijden beginnen, ronden de shorttrackers op het middenterrein hun wedstrijd om de KNSB Cup af. Het middenterrein lijkt wel een mierenhoop, zo druk.

De drukte wordt ook veroorzaakt door de populariteit van de gewestelijke wedstrijden. Zeker als er ook nog een punten zijn te verdienen in de strijd om de Fryslân Cup. De pupillen rijden vandaag zonder die druk, maar de Junioren B en C moeten scherp zijn om zoveel mogelijk punten te verzamelen. Zal dat ook de reden zijn dat zij zondagmiddag minder PR’s rijden dan de jonkies of komt het door de lengte van de afstanden?

Wat wel opvalt is dat op de korte afstanden meer schaatsers hun PR dan op de lange afstanden. En laten nu net de jonkies de 100 meter rijden. Daar zien wij dan ook de nodig PR’s  op het bord verschijnen. De Junioren B en C rijden maar weinig PR’s, op een enkeling na, die in bloedvorm verkeert. Hoe zal dat nu komen? Is het ijs niet zo snel? Raakt het vat met PR’s leeg? Of werkt de wedstrijdspanning van de Fryslân Cup verlammend?

Toch zien we vandaag hele leuke wedstrijden, waarbij op sommige afstanden het klassement nog stevig op de kop gaat of de verschillen juist weer kleiner worden. Met nog twee wedstrijden om de Fryslân Cup voor de boeg, neemt de spanning toe. Tijdens de finale zijn er ook nog extra punten te verdienen. Zoals het nu lijkt, zit het venijn in de staart. Hieronder staan de uitslagen van vandaag en de tussenstand van de Fryslân Cup per 6 januari 2020. Zodra er een update volgt, plaatsen wij die zo snel mogelijk op de website.


Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.