Zilvervloot voor Ferwerters tijdens NK Afstanden 

De NK Afstanden in Thialf van het afgelopen weekend heeft geen goud opgeleverd voor de Ferwerter Iisclub, maar wel een heuse zilvervloot. Letitia de Jong en Marijke Groenewoud kregen beiden het zilver omgehangen.

Marijke Groenewoud deed weer eens van zich spreken op de Mass Start bij de dames. Ze moest weliswaar Irene Schouten laten voorgaan in de eindsprint. Maar Marijke Groenewoud was wel sterk genoeg om shorttrackster en bovendien Olympisch Kampioen Suzanne Schulting achter zich te laten. Wat deze zilveren medaille waard is voor Marijke Groenewoud moet nog blijken, wanneer de bondscoach de selectie van de Mass Start voor het EK en WK afstanden  bekend zal maken.

Letitia de Jong is al wel zeker van een drietal kampioenschapdeelnames. Met de zilveren medaille op zowel de 500 meter als de 1000 meter plaatste Letitia de Jong zich voor het EK Afstanden, het WK Afstanden en het WK sprint. Dat deed ze samen met haar teamgenote Jutta Leerdam, die beide afstanden wist te winnen. Saillant detail is dat Letitia de Jong op de 1000 meter haar echtgenote Ireen Wüst naar de derde plaats verwees.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.