Wat stond er op het kerstmenu?

De eerste wedstrijd na Kerst is meestal een vraagteken. Sommige rijders trainen zelfs door tijdens de feestdagen. Anderen verleggen juist de focus richting de luie stoel en de inhoud van het kerstpakket.

Als je het schaatsen op TV dit weekend volgde, dan kon je al beetje zien aankomen wat er zondagmiddag tijdens de gewestelijke wedstrijden ging gebeuren. Een hogedrukgebied zorgde voor meer luchtweerstand. Geen goede voorwaarde voor snelle tijden. Maar als je in de juiste vorm stak, dan maakte dat niet uit. Een PR was mogelijk.

Een aantal Ferwerters wist de verwachtingen zondagmiddag te overtreffen. Ze reden een PR, en soms zelfs een vet PR. Anderen deden dat niet. Maar ze haalden wel het plezier uit een ritwinst of een ander technisch doel dat ze zich vooraf hadden gesteld. Soms lukte het zondagmiddag niet helemaal. Zouden de relaxte feestdagen voor loomheid hebben gezorgd? Of waren de kalkoen en andere lekkernijen nog niet helemaal verteerd?

De meeste schaatsers gaan de komende tijd weer hard trainen om na de jaarwisseling weer de juiste vorm te pakken te krijgen. En voor volgend jaar hebben we nog een tip. Eet dan tijdens de kerstdagen eens een Snelle Jelle in plaats van een kalkoen. Het schijnt dat je daar wel heel hard van gaan schaatsen.

In het document hieronder vind je alle uitslagen van de wedstrijd.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.