Tussenklassement Fryslân Cup: Veel Ferwerters in de Top 3

Woensdagavond hebben wij van de organisatie van de Fryslân Cup de meest actuele tussenstand ontvangen in alle klassementen. Deze tussenstand is onder voorbehoud. Er kan dus hier en daar nog een foutje in zitten. De jury gaat binnenkort controleren of alles klopt.

Maar als we de huidige stand mogen geloven, dan doen de schaatsers van de Ferwerter Iisclub het heel goed. Zo goed zelfs, dat een aantal van onze leden in de Top 3 staat op een aantal afstanden. Hieronder kun je lezen wie er in de Top 3 staan. Helemaal onderaan vind je het totaaloverzicht. Sta je niet in de Top 3, dan kun je in ieder geval wel zien waar je in het klassement staat.  

Bij de jongste en oudste pupillen zijn er helaas nog geen Ferwerters in de Top 3 terug te vinden. Maar een aantal staat daar wel dichtbij. Dus als ze de komende wedstrijden goed hun best doen en een beetje mazzel hebben, dan weet je het maar nooit. 

Bij de Dames Junioren C is het wel raak voor de Ferwerter Iisclub. Mayke Vriesinga staat daar derde in het tussenklassement over 500 meter en tweede op de supersprint. Elbrich Nicolay maakt het helemaal bont. Ze staat eerste in het klassement over 1000 meter. Mats Bendijk heeft bij de Heren Junioren C zelfs twee eerste plaatsen in handen op de supersprint en de 1500 meter en een tweede op de 500 meter. Johan Talsma staat tweede in het klassement van de supersprint. Jurre Sybrandi heeft ook een Top 3-plek in handen. Hij staat derde op de 1000 meter.

Ook bij de Junioren B spreekt de Ferwerter Iisclub een woordje mee. Jildou Hoekstra leidt de dans bij de Dames Junioren B op de 500 meter en staat tweede in de klassementen over 1500 meter en de supersprint. Silke Hijma heeft een mooie tweede plek in handen op de 1000 meter.Bij de Heren Junioren B zijn er twee klassementsleiders. Lars Straver is nummer één bij de supersprinters en Hylke de Boer leidt het klassement van de langste adem op de 3000 meter.

We zijn nu halverwege de Fryslân Cup. Er kan dus nog het nodige in de klassementen veranderen. De leiders moeten dus scherp blijven, want de achtervolgers zullen hun uiterste best doen om zoveel mogelijk punten te verzamelen om ze in te halen.

Klik op het bestand hieronder voor alle klassementen van de Fryslân Cup.

 

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.