Successen voor Ferwerters tijdens NK Sprint Junioren en Lange Afstanden 

Dit weekend werden op de ijsbaan van Alkmaar de NK Sprint en Lange Afstanden voor de Junioren A en B verreden. Ondanks de de wisselende weersomstandigheden wisten enkele leden van de Ferwerter Iisclub successen te boeken.

Het grootste succes was er voor Gert Wierda. Hij wist tijdens het afstandskampioenschap over 3000 meter beslag te leggen op de derde plaats. Voor zijn geleverde prestatie ontving Gert de bronzen medaille. Ook Hylke de Boer deed mee. Hylke heeft de laatste tijd wat blessureleed gekend door een val met zijn fiets. Maar als eerstejaars B-junior reed hij toch naar een knappe elfde plaats in het klassement.

Jildou Hoekstra liet tijdens het sprinttoernooi bij de Dames Junioren B weer eens zien dat ze een sprintkanon is op de 500 meter. Ze reed daar twee keer naar een derde plaats, met een PR op de laatste 500 meter. Ook op de laatste 1000 meter reed Jildou een PR. Uiteindelijk eindigde ze keurig als zevende in het eindklassement. Voor Sylke Hijma verliep het sprinttoernooi niet zoals ze zich vooraf ingebeeld. Een valpartij op de eerste 1000 meter zette een dikke streep door haar klassement. Daardoor eindige Sylke helaas in de achterhoede van het eindklassement. Op de 3000 meter reed Sylke naar een zestiende plek.

Jur Veenje reed als erkend 1500 meter-specialist naar een vijfde plaats in het eindklassement van het sprinttoernooi van de Heren Junioren A. Hij had daarbij een uitschieter met een derde plaats op de eerste 1000  meter.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.