Junioren B en C grijpen weer punten voor de Fryslân Cup

Het ijs in Thialf was maandagavond anders dan een week eerder. Het gleed minder goed. Sommige rijders kunnen daar beter tegen dan anderen. Maar als je meestrijdt om de Fryslân Cup, dan heb je maar te dealen met de omstandigheden.

Op de 500 meter reden de schaatsers gemiddeld een paar tienden langzamer dan vorige week. Hylke de Boer en Lars Straver deden dat in ieder geval bij de Heren Junioren B. Ze pakten met de derde en achtste plaats op die afstand wel de nodige punten voor het klassement om de Fryslân Cup.

Ook Elbrich Nicolay reed bij de Dames Junioren C niet zo snel als vorige week. Ze eindigde als veertiende. Mayke Vriesinga was daarentegen de spekkoper. Ze won de 500 meter in een nieuw PR.

Johan Talsma nam zijn goede vorm uit Berlijn mee naar Heerenveen. Hij werd bij de Heren Junioren C tweede op de 500 meter in een nieuwe PR. Mats Bendijk reed geen PR, maar hij was wel de snelste op de 500 meter en pakte de volle 100 punten.

Ook op de 1000 meter pakte Mats Bendijk de eerste plaats. Daarmee deed hij uitstekende zaken. Johan Talsma reed als tweede afstand de 1500 meter. Net geen PR. Maar met de punten voor de vierde plaats kon hij tevreden terug naar huis.

Bij de Dames Junioren C revancheerde Elbrich Nicolay zich op de 1000 meter. Met een keurige vijfde plaats verzamelde ze weer flink wat klassementspunten. Mayke Vriesinga bekroonde een gouden avond met nog een PR en een eerste plaats. Deze keer deed ze dat op de 1500 meter.

Ook Hylke de Boer pakte de winst op de 1500 meter bij Hij verbeterde ook zijn PR met een honderdste. Lars Straver werd achtste. Op zijn eerste 1500 meter van dit seizoen reed ook hij een PR.

Binnenkort verschijnen de nieuwe tussenstanden van de Fryslân Cup. Nu is al duidelijk dat de Ferwerters hele goede zaken hebben gedaan.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.