Ferwerters op recordjacht in snel Thialf

Maandagavond reed een aantal rijders van de Ferwerter Iisclub een gewestelijke wedstrijd op het ijs van Thialf in Heerenveen. Het ijs van Thialf maakte zijn reputatie waar. Het was weer eens ouderwets snel. Dat bleek wel uit de tijden, die de Ferwerters reden.

Johan Talsma schoot zondagmiddag uit zijn slof in Leeuwarden op de 300 meter tijdens de supersprint. Vandaag deed hij dat op de andere supersprintafstand. Hij scherpte zijn PR aan op de 100 meter en eindigde als tweede in het eindklassement.

Op de afstandscombinatie 500/1000 meter was het 100% raak voor de schaatsers van de Ferwerter. Elbrich Nicolay, Mayke Vriesinga en Lars Straver reden zowel op de 500 meter als de 1000 meter hun snelste tijden aan flarden. 

Op de afstandscombinatie 500/1500 meter lukte het Mats Bendijk en Hylke de Boer net niet om hun beste tijden op de 500 meter te verbeteren. Maar beide mannen revancheerden zich daarna op de 1500 meter en pakten daarop beiden een mooi PR.

De PR’s gingen mooi mee in de tas naar huis. Het seizoen is nog maar net twee maanden oud. Maar verschillende schaatsers zijn nu al op weg richting doelen, die misschien aan het begin van het seizoen nog een stip aan de horizon leken. We houden alle Ferwerters de komende tijd scherp in de gaten. Het vat met successen is namelijk nog lang niet leeg!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.