Sterk marathonwerk Ferwerters

Naast de successen van Marijke Groenewoud, Harm Visser en de deelnemers aan de mass satart, waren er nog meer Ferwerters actief op de marathon tijdens het vorige weekend.

Tijdens de Trachitol Trophy reden er twee clubleden in de Beloftendivisie bij de heren. Ruben Marinus en Klaas Poortinga komen sinds dit seizoen uit voor team Sprog. Ruben Marinus toont vooral zijn stabiliteit. Tijdens de Trachitol Trophy eindigde hij een keer als negende en twee keer in de Top 20. Klaas Poortinga had een mindere zomer door gezondheidsproblemen. Maar met een tiende plaats tijdens de marathon in Utrecht, liet ook hij zien op de weg terug te zijn.

In de Beloftendivisie bij de dames presteerde Simone Veenstra naar behoren. Ze eindigde twee keer keurig in de Top 20. Op zondag reed Simone nog de regiomarathon in de Elfstedenhal. Daar eindigde ze met een vierde plek net naast het podium. Gert Wierda zorgde daar wel voor een podiumplek voor de Ferwerter IIsclub. Hij pakte een mooie tweede plaats in de hoogste regioklasse.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.