Pieten krijgen schaatsles bij de Ferwerter IIsclub

De verrassing is groot bij jongste leden van de Ferwerter Iisclub, als er zaterdagmiddag plotseling drie Pieten op het ijs verschijnen. ‘Een Piet in de schoorsteen. Dat kan!’, zie je ze denken. ‘Maar in Spanje kunnen ze toch helemaal niet schaatsen?’

Toch valt het mee met de schaatskunsten van de Pieten. Ze zijn snelle leerlingen. Dankzij de goede instructies van de trainers en de helpende hand van de kinderen op het ijs, hebben ze de schaatsslag snel onder de knie. Ze draaien lekker hun rondjes mee op het ijs. De Pieten hebben het uitstekend naar hun zin met de kinderen. Ze vinden het jammer dat ze in Madrid niet zo’n mooie ijsbaan hebben. Anders zouden ze ook zeker op schaatsles gaan.

Aan het einde van de les is het tijd voor spelletjes. En spelletjes, daar zijn Pieten meestal héél goed in. “Schipper mag ik overvaren” en tikkertje vinden ze heel erg leuk om te doen. En de kinderen op het ijs genieten minstens zo hard. Want wanneer krijg je nu de kans om schaatsen met een paar echte Pieten?

Als dank voor de proefles hebben de Pieten iets te proeven meegenomen. Ze zijn eerder op de middag bij de firma Hellema in Hallum geweest. Daar kregen ze gratis zakken gevuld met Smoeltjes, om die als dank aan de kinderen na afloop van de training uit te delen. En die gaan erin als kruidnoten!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.