Onderscheiding voor Jan van der Wal

Jan van der Wal is dinsdagavond benoemd tot “Lid van Verdienste” tijdens de jaarvergadering van de Bond van Ijsclubs van het Gewest Fryslân. Jan van der Wal kreeg het bijbehorende speldje voor zijn inzet als bestuurder van de natuurijsafdeling van de Ferwerter Iisclub gedurende de afgelopen 25 jaar.

Het leven van een natuurijsbestuurder is vol onzekerheden. Je weet nooit of en wanneer er natuurijs komt. Toch zorgt Jan van der Wal ervoor dat de natuurijsbaan ieder jaar winterklaar is. Dat betekent voldoende water op het land en de staat van onderhoud van het clubgebouw en het complex in orde houden. Jan van der Wal doet dit trouw met een aantal andere vrijwilligers.

Als de baan er klaar voor is, dan is het ieder jaar weer hopen op vorst. Vaak komt die niet. Maar als het zover is, dan is er volop werk aan de winkel om alle schaatsliefhebbers massaal te laten genieten op de Ferwerter ijsbaan. We wensen Jan van der Wal dan ook een hele drukke winter toe. Want een paar weken natuurijs geeft het speldje voor hem persoonlijk uiteraard extra glans. Gefeliciteerd, Jan!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.