Marijke Groenewoud wint eerste wedstrijd Trachitol Trophy

Marijke Groenewoud heeft donderdagavond in Enschede de eerste wedstrijd om de Trachitol Trophy gewonnen. Het lid van de Ferwerter Iisclub won na zestig ronden de massasprint van het peloton.

Tijdens de wedstrijd waren er wel wat vluchtpogingen, maar uiteindelijk ging het hele pak schaatsers richting de eindstreep. Bij afwezigheid van Irene Schouten was Marijke Groenewoud de te kloppen vrouw in de eindsprint. Ze maakte haar favorietenrol waar en won de eerste wedstrijd. 

Vrijdag rijden de schaatsers de tweede wedstrijd in Utrecht. Daarna is de derde wedstrijd op zaterdag in De Westfries in Hoorn. Zondag is de finale in Kardinge in Groningen. Na deze serie van vier wedstrijden wordt uiteindelijk het eindklassement opgemaakt.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.